Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.04.02 12:24 Frissítve: 2011.10.25 02:44

Maldini kezdőként vezényelné sikerre az AC Milant a bajorok ellen

Az AC Milan képviseli az állandóságot a BL-ben, a tavaly negyeddöntős csapatok közül egyedül ők maradtak ringben ebben az idényben . Ráadásul az elmúlt négy szezonban háromszor már sikerült kiharcolniuk a legjobb négy közé jutást, így most is reménykednek, hogy sikerült túljutniuk a Hitzfeld által irányított Bayern Münchenen.

Maldini és Ambrosini örülnek Kaká gólja után, a Celtic elleni nyolcaddöntő visszavágóján
Maldini és Ambrosini örülnek Kaká gólja után, a Celtic elleni nyolcaddöntő visszavágóján
Ancelottiéknak a tavalyi szezonban ez már sikerült, a nyolcaddöntő visszavágóján akkor egy tekintélyes 4-1-gyel intézték el a német “Rekordmeistert”.
Ebben a szezonban azonban nincsenek elkényez- tetve a piros-feketék szurkolói, a bajnokságban a negyedik helynél jobb helyezésre aligha számíthatnak, és a BL-ben is az utolsó pillanatokig izgulniuk kellett a Milan nyolc közé jutásáért.

Ettől függetlenül valamivel az olaszok számítanak esélyesebbnek a továbbjutásra, hiszen a Bayern is gyengélkedik bajnokságban, a csalódást keltő negyedik helyen állnak a bajorok.

Mindkét gárda szép eredménnyel hangolt azonban a negyeddöntőre.

A Bayern otthon verte két góllal a listavezető Schalkét, míg a Milan nehéz meccsen ért el 1-1-es döntetlent a második helyezett AS Roma otthonában.

A milánóiak részéről mostanában Paolo Maldinitól látnak napvilágot lelkesítő nyilatkozatok.

A védőt a hétvégén enyhébb térdsérülése miatt pihentette Carlo Ancelotti, de most a BL-negyeddöntőben kezdőként fog pályára lépni.

“Két arca van a csapatnak ebben a szezonban. A bajnokság már lefutott számunkra, de a Bajnokok Ligájában komoly ambícióink vannak. Arra számítok, hogy egy fokozattal nagyobb sebességbe kapcsolunk, mint ahogy a Celtic ellen játszottunk.– nyilatkozta a 38 éves játékos.

Ancelotti arra figyelmeztette játékosait, hogy ellenfelük rendkívül kompakt, egységes csapatnak tűnik, akik gyors ritmusváltás után néhány pillanat alatt eljuthatnak a kapuig. Ott pedig Roy Makaay, a Bayern lesipuskás csatára mindig életveszélyes szokott lenni.

A Bayern legutóbbi négy vendégjátékát elveszítette a piros-feketék ellen, és súlyos érvágás számukra, hogy két kulcsjátékosuk, Oliver Kahn és Van Bommel nélkül kell pályára lépniük kedd este a San Siróban.

Kahn egy doppingvizsgálat során kelt ki magából a Real Madrid elleni nyolcaddöntőbeli győzelmet követően, aminek következtében egymeccses eltiltást kapott. A kapuban a 22 éves Michael Rensingnek kell megállni a helyét, az ő teljesítményén sok múlhat holnap este.

Van Bommel szolgálataira sem számíthatnak, akinek a Real Madrid elleni értékes idegenbeli találatával pedig óriási érdemei voltak a bajorok továbbjutásában.

A VÁRHATÓ KEZDŐ ÖSSZEÁLLÍTÁSOK
AC MILAN
Dida – Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski – Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf – Kaká, Gilardino.
BAYERN MÜNCHEN
Rensing – Sagnol, Lúcio, van Buyten, Lahm – Salihamidzic, Ottl, Hargreaves, Schweinsteiger – Makaay, Podolski.
2020.12.28 19:31:11

Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

2020.11.25 16:39:52

Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

2020.12.23 23:19:00

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

2020.12.22 23:59:20

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.