Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.03.07 23:45 Frissítve: 2011.07.18 00:08

Kaká a hosszabbításban váltotta gólra a hazaiak mezőnyfölényét

Hosszú küzdelem után a Milan végül megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája legjobb csapata közé, miután a hosszabbításban Kaká 93. percben szerzett találatával 1-0-ra legyőzte a skót Celtic csapatát. Carlo Ancelotti fiai egész meccsen fölényben játszottak, a brazil középpályás pedig ezúttal csapata vezéregyéniségének bizonyult.

Kaká ekkor már megállíthatatlan volt: a labda Boruc lábai között talált utat a skótok hálójába
Reuters
Kaká ekkor már megállíthatatlan volt: a labda Boruc lábai között talált utat a skótok hálójába

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA

  NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
  MILAN-CELTIC 1-0 (0-0, 0-0)
  Helyszín: Milanó, Giuseppe Meazza Stadion
  Nézőszám: 60 000
  Játékvezető: Konrad Plautz (osztrák)
  Asszisztensek: Egon Bereuter, Markus Mayr (osztrákok)
  A KEZDŐCSAPATOK
  MILAN CELTIC
  1 Dida 1 Boruc
  44 Oddo 2 Telfer
  25 Bonera 48 O'Dea
  3 Maldini 44 McManus
  18 Jankulovski 3 Naylor
  8 Gattuso 25 Nakamura
  21 Pirlo 18 N. Lennon
  23 Ambrosini 15 Sno
  10 Seedorf 46 McGeady
  22 Kaká 20 Jarosik
  9 Inzaghi 10 Vennegoor of Hesselink
  Vezetőedző: Vezetőedző:
  Carlo Ancelotti Gordon Strachan
  Gólszerző(k): Kaká (93.)
  Csere: Inzaghi helyett 11 Gilardino (73.), Gattuso helyett 32 Brocchi (79.), Oddo helyett 17 Simic (117.) ill. Jarosik helyett 16 Gravesen (62.), Sno helyett 37 Beattie (97.), Nakamura helyett 9 K. Miller (106.)
  Sárga lap: Ambrosini (43.) ill. McManus (41.), Naylor (57.), McGeady (86.), Lennon (104.)
  TOVÁBJUTOTT: a Milan 1-0-s összesítéssel.

  Szavazás

  Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

  Írja be az itt látható számot!
  Az első mérkőzés viszonylagos nyugalma után mindkét csapatnak támadnia – és nyernie – kellett, ha tovább akart jutni a Bajnokok ligája legjobb nyolc csapata közé.

  Először az előző meccsen kissé passzívabb Kaká veszélyeztetett mindössze négy perc elteltével, de Boruc kapus a helyén volt. A másik oldalon Nakamura szabadrúgása után Jarosik elé került a labda, de Maldini tisztázni tudott.

  Ezután a hazaiak vették át a kezdeményezést, és Seedorf valamint Kaká vezetésével újabb és újabb helyzeteket alakítottak ki a vendégkapu előtt.

  A legveszélyesebbet talán a 23. percben, mikor a holland középpályás a pálya bal széléről passzolta két védő között a labdát a középen érkező Inzaghihoz, de Naylornak sikerült az utolsó pillanatban közbeavatkoznia.

  Továbbra is a Milan támadott, sokszor azonban úgy tűnt, az olasz csatár nem találja a helyét, kisebb helyezkedési problémái vannak.

  A félidő végén még gyorsan sárga lapot váltottak a csapatok, McManus és Ambrosini megmozdulása két perc leforgása alatt elővarázsolta a szóban forgó kártyát Plautz bíró zsebéből.

  Az első félidő hazai fölényt hozott, a Celtic elsősorban a kontratámadásokra épített kevés sikerrel, a félidő végére egyre ötlettelenebbül játszottak.

  A második negyvenöt perc ugyanúgy folytatódott, mint ahogy az első véget ért, de Boruc minden alkalommal a helyén volt és magabiztosan hárított.

  Negyedóra elteltével érezte úgy mindkét edző, hogy itt az ideje frissíteni. Először Gordon Strachan, a vendégek mestere küldte be Gravesent a középpályára, majd Ancelotti hozta le a kissé indiszponált Inzaghit, és küldte be a helyére Gilardinót.

  A hazai gárda érezte, hogy fogy az idő, és szerette volna eldönteni a továbbjutás kérdését egy góllal.

  Ez azonban még a három perces hosszabbításban sem sikerült annak ellenére, hogy a játékrész még nagyobb Milan-fölényt hozott, mint az első negyvenöt perc, a vendéggárda pedig a szerencsével sem állt hadilábon.

  A hosszabbításban a Milan a jelek szerint megelégelte a meddő mezőnyfölényt, és az egész meccsen aktív Kaká félpályás szólója után a hosszabbítás harmadik percében Boruc lábai között lőtt a hálóba és szerezte meg a vezetést.

  Kisebb próbálkozásai ugyan a skótoknak is voltak, de Didának igazi védenivalója ekkor már nem akadt, így Carlo Ancelotti csapata megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé.
  2020.12.28 19:31:11

  Bajnokok Ligája BERTA MIHÁLY, CSILLAG PÉTER, PIETSCH TIBOR

  Ferencvárosi BL-főtábla, Németh Krisztián mint Amerika Kapitány, és a mindenen túljutó Atalanta.

  2020.11.25 16:39:52

  Bajnokok Ligája KORMANIK ZSOLT

  Sok vagy kevés a 16 ferencvárosi légiós? – egyebek mellett erre is keressük a választ összeállításunkban.

  2020.12.23 23:19:00

  Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

  NS-VÉLEMÉNY. A Két lányom között hét év a korkülönbség, a nagyobbnak annak idején a Barca és David Villa volt a kedvence, a kisebbnek viszont, aki mostanában nyiladozott rá szurkolóként a sportra, már a Fradi és Sigér Dávid!

  2020.12.22 23:59:20

  Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE

  Összeállításunkban a zöld-fehérek Bajnokok Ligája-szereplését elevenítettük fel.