Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.05.18 14:30 Frissítve: 2023.01.24 03:34

Hauge nem biztos benne, hogy jól döntött

A labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője, Terje Hauge ma elismerte: túl gyorsan döntött Jens Lehmann kiállításánál. A bíró erről egy norvég újságban nyilatkozott a 2-1-es Barcelona-győzelemmel zárult párizsi finálé másnapján.

Az ominózus eset: nyilvánvaló, hogy Lehmann elkapta Eto'o bokáját ? A FOTÓGALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
Reuters
Az ominózus eset: nyilvánvaló, hogy Lehmann elkapta Eto'o bokáját ? A FOTÓGALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

Saját bevallása szerint nem jól döntött Terje Hauge játékvezető, amikor az FC Barcelona–Arsenal Bajnokok Ligája-döntő 18. percében kiállította Jens Lehmannt, a londoniak német kapusát.

Emlékeztetőül: a meccs jelzett időpontjában Lehmann a 16-os vonala előtt elhúzta a gólhelyzetben kitörő Samuel Eto’o lábát, de a labda a jobbról érkező Ludovic Giuly elé került, aki a hálóba lőtt. Terje Hauge játékvezető nem alkalmazott előnyszabályt, így a gólt sem adta meg, ehelyett szabadrúgást ítélt a Barcelona javára, Lehmann-nak pedig piros lapot mutatott fel.

„Inkább várnom kellett volna pár másodpercet, mielőtt meghozom a döntést – nyilatkozta a norvég bíró a hazájában megjelenő egyik lapnak. – Ha kivárok, akkor megítélhettem volna a gólt, és sárga lapot adok.”

Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője és Thierry Henry, az Ágyúsok francia csatára a találkozó után élesen bírálta Haugét, azt állítva, hogy a játékvezető a Barcelonának kedvezett a döntéseivel.

Hauge egyébként a fenti nyilatkozatához még hozzátette: összességében elégedett a teljesítményével. Azt is elmondta, hogy a Lehmann-féle esetet nagyon nehéz volt helyesen megítélni.

„Teljes mértékben uraltuk a mérkőzést a kollégáimmal, és mindent egybevetve elégedett vagyok” – idézte a norvég újság Terje Haugét. – Más körülmények között talán máshogyan határoztam volna, de az esetet leginkább az akkori, adott helyzet függvényében kell elbírálni.”

„Minden gyorsan történt, és én úgy érzékeltem, hogy a kapus elhúzta a csatár lábát. A partjelző szintén ugyanezt látta, így hát nem volt okom kételkedni.”

„Nyilvánvaló, hogy az Arsenal számára nagyon fontos meccs volt, aminek az elvesztése óriási csalódás, így megértem, hogy frusztráltak. De néhány nap múlva már erről is másképp tudunk majd beszélni” – tette hozzá Hauge.

Jens Lehmann egyébként az első olyan játékos, akit Bajnokok Ligája (BEK)-döntőben kiállítottak.
2023.11.29 18:44:45

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A csoport élén végez majd a tartalékosan is lehengerlő Real, de nagyon közel áll a továbbjutáshoz a Napoli is.

2023.11.29 16:41:19

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hatgólos mérkőzés után a törökök hajszállal közelebb kerültek a továbbjutáshoz, de az angolok esélyei is megmaradtak.

2023.11.28 20:32:57

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az első félidőben Isak révén vezetést szereztek az angolok, Mbappé a 98. percben egyenlített, egy vitatott döntés után.

2023.11.28 19:26:06

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Három gólt kapott hazai pályán a Milan, amely tizenegyest is hibázott, és kevés esélye maradt a továbbjutásra.

2023.11.28 19:57:37

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A Young Boys már az első félidőben eldöntötte a Zvezda elleni meccset: megy az Európa-ligába.