Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.05.18 14:30 Frissítve: 2023.01.24 03:34

Hauge nem biztos benne, hogy jól döntött

A labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője, Terje Hauge ma elismerte: túl gyorsan döntött Jens Lehmann kiállításánál. A bíró erről egy norvég újságban nyilatkozott a 2-1-es Barcelona-győzelemmel zárult párizsi finálé másnapján.

Az ominózus eset: nyilvánvaló, hogy Lehmann elkapta Eto'o bokáját ? A FOTÓGALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
Reuters
Az ominózus eset: nyilvánvaló, hogy Lehmann elkapta Eto'o bokáját ? A FOTÓGALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

Saját bevallása szerint nem jól döntött Terje Hauge játékvezető, amikor az FC Barcelona–Arsenal Bajnokok Ligája-döntő 18. percében kiállította Jens Lehmannt, a londoniak német kapusát.

Emlékeztetőül: a meccs jelzett időpontjában Lehmann a 16-os vonala előtt elhúzta a gólhelyzetben kitörő Samuel Eto’o lábát, de a labda a jobbról érkező Ludovic Giuly elé került, aki a hálóba lőtt. Terje Hauge játékvezető nem alkalmazott előnyszabályt, így a gólt sem adta meg, ehelyett szabadrúgást ítélt a Barcelona javára, Lehmann-nak pedig piros lapot mutatott fel.

„Inkább várnom kellett volna pár másodpercet, mielőtt meghozom a döntést – nyilatkozta a norvég bíró a hazájában megjelenő egyik lapnak. – Ha kivárok, akkor megítélhettem volna a gólt, és sárga lapot adok.”

Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője és Thierry Henry, az Ágyúsok francia csatára a találkozó után élesen bírálta Haugét, azt állítva, hogy a játékvezető a Barcelonának kedvezett a döntéseivel.

Hauge egyébként a fenti nyilatkozatához még hozzátette: összességében elégedett a teljesítményével. Azt is elmondta, hogy a Lehmann-féle esetet nagyon nehéz volt helyesen megítélni.

„Teljes mértékben uraltuk a mérkőzést a kollégáimmal, és mindent egybevetve elégedett vagyok” – idézte a norvég újság Terje Haugét. – Más körülmények között talán máshogyan határoztam volna, de az esetet leginkább az akkori, adott helyzet függvényében kell elbírálni.”

„Minden gyorsan történt, és én úgy érzékeltem, hogy a kapus elhúzta a csatár lábát. A partjelző szintén ugyanezt látta, így hát nem volt okom kételkedni.”

„Nyilvánvaló, hogy az Arsenal számára nagyon fontos meccs volt, aminek az elvesztése óriási csalódás, így megértem, hogy frusztráltak. De néhány nap múlva már erről is másképp tudunk majd beszélni” – tette hozzá Hauge.

Jens Lehmann egyébként az első olyan játékos, akit Bajnokok Ligája (BEK)-döntőben kiállítottak.
2023.09.20 09:14:38

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hiába szereztek három gólt az angolok, a müncheniek végig kézben tartották az irányítást.

2023.09.20 18:26:58

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Sokáig tartotta magát a német BL-újonc Madridban, de a 94. percben megszerezte a győztes gólt a Real.

2023.09.19 20:01:44

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Mark van Bommel csapata nagyon gyengén játszott, a duplázó Joao Félix volt a mérkőzés hőse.

2023.09.19 19:46:22

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az első félidőben még nem sikerült feltörni a németek védelmét, de végül megérdemelt hazai siker született.

2023.09.19 18:19:21

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A házigazda rengeteg helyzetet kihagyott, majd a legvégén a Maignant váltó Sportiello bravúrja kellett az ikszhez.