Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.05.18 09:21 Frissítve: 2023.01.24 03:34

A londoniak átkozzák Hauge játékvezetőt

Örömmámor Katalóniában, csalódottság Londonban. Az Arsenalnál elégedetlenek Terje Hauge és segítői ténykedésével. Frank Rijkaard az ötödik szakember, aki játékosként és edzőként is megnyerte a legrangosabb európai klubtrófeát.

NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT A MÉRKŐZÉSRŐL!
Reuters
NÉZZE MEG FOTÓGALÉRIÁNKAT A MÉRKŐZÉSRŐL!
A Barcelona labdarúgócsapata nagy csatában legyőzte az Arsenalt a BL döntőjében, így története során másodszor hódította el a trófeát.

A mérkőzésen egyenlítő gólt szerző Samuel Eto’o elmondta, hogy pályafutásának legszebb pillanata volt a BL megnyerése a Barcelonával.
„Nem tudom szavakkal kifejezni, hogy mit érzek. Mindenkinek köszönöm, aki hitt bennem, a családomnak, akik végig mellettem álltak még a nehéz pillanatokban is.”

Lehmann: jogos volt

„Nagyon sajnálom, hogy húsz perc után már el kellett hagynom a pályát. Nem vitatom a kiállítás jogosságát, hiszen valóban későn értem oda, de azt hozzá kell tennem, hogy a Barcelona első gólja les volt. Túl kell lépnünk ezen a mérkőzésen, az élet nem áll meg.”
Eto’o elmondta, hogy amikor Spanyolországba került, még csak egy forrófejű ifjonc volt, emlékei szerint első meccsén a Real Madridban hat helyzetet is elszúrt. Ám később kapott egy újabb lehetőséget és ezzel élni is tudott.

A kameruni csatár a gólja mellett kiállíttatta Jens Lehmannt, az Arsenal kapusát is.
„Az esetnél mindenképpen gólt akartam szerezni, tovább akartam menni, de Lehmann elhúzta a lábam. Az angolok vezető góljánál sem ijedtem meg, egy percig sem hittem, hogy elveszthetjük a meccset. A Liverpool tavalyi remeklésére gondoltam és arra, hogy a hármas sípszóig nem szabad feladni.”

Deco, a Barcelona portugál válogatott játékosa szerint a német kapus piros lapja kulcsmomentum volt a találkozón. A csereként beállt, két gólt is előkészítő Henrik Larsson utolsó nemzetközi meccsét játszotta a Barcában. Az ő elmondása szerint kiegyenlített meccset láthattak a nézők, de a katalán együttes sikerének jogosságához nem férhet kétség.

A mérkőzés tragikus hőse mindenképpen Jens Lehmann volt. A német hálóőr az összecsapás előtt 919 kapott gól nélküli percnél járt, ehhez még hozzátett húszat, amikor elhúzta a kiugró Samuel Eto’o lábát és ezzel ő lett az első játékos, akit kiállítottak a BEK- és BL-döntőkön.

Rijkaard illusztris társaságban

A Barcelona vezetőedzője, Frank Rijkaard illusztris társaságba került, miután ő az ötödik olyan szakember a világon, aki játékosként és edzőként is elhódította a legrangosabb európai klubtrófeát.
A holland szakember előtt ez Miguel Munoznak, Johan Cruyffnak, Giovanni Trapattoninak és Carlo Ancelottinak sikerült csak.
”Remekül játszott az Arsenal, ám ez nem volt meglepetés számomra. Már a döntő előtt megmondtam, hogy ennek a finálénak nincs igazi esélyese. Ráadásul a kiállítás után szerzett góljuk megsokszorozta az erejüket. Az egyenlítő gól nagyon fontos volt, ez mentálisan megtörte őket, így sikerült a győzelmet is megszereznünk.”
A másik oldalon Thierry Henry a játékvezetőben kereste a vereség okát.
„Az egész meccsen faragtak, Marqueznek és Puyolnak is kijárt volna a sárga kártya. Ha a játékvezetőtől nagyobb védelmet kaptam volna, egészen más lett volna a mérkőzés. A kiállításon nem lehet vitatkozni, de ha a játékvezető nem akarja, hogy nyerjünk, akkor jöjjön oda és mondja meg ezt a meccs elején. A mérkőzés előtt mindenki Ronaldinhóról és Eto’óról beszélt, közben nem csináltak semmit. Henrik Larsson viszont kulcsfigura lett a két gólpasszával. Nyerhettünk volna, ám Hauge úr működése egyszerűen katasztrofális volt.”

Az Ágyúsok menedzsere, Arséne Wenger sem volt elégedett a norvég sípmesterrel, ő az első gól jogosságát vitatja.
„Sajnos, a játékvezető fontos pillanatban hozott rossz döntést. Hiába játszottunk remekül, mindenki a győztesre fog csak emlékezni. Kívülről a Barcelona nem tűnt nagyon veszélyesnek, tíz emberrel is jól védekeztük le őket.
2023.09.20 09:14:38

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hiába szereztek három gólt az angolok, a müncheniek végig kézben tartották az irányítást.

2023.09.20 18:26:58

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Sokáig tartotta magát a német BL-újonc Madridban, de a 94. percben megszerezte a győztes gólt a Real.

2023.09.19 20:01:44

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Mark van Bommel csapata nagyon gyengén játszott, a duplázó Joao Félix volt a mérkőzés hőse.

2023.09.19 19:46:22

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az első félidőben még nem sikerült feltörni a németek védelmét, de végül megérdemelt hazai siker született.

2023.09.19 18:19:21

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A házigazda rengeteg helyzetet kihagyott, majd a legvégén a Maignant váltó Sportiello bravúrja kellett az ikszhez.