Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.05.17 22:43 Frissítve: 2012.02.06 02:50

Az FC Barcelona ment mennybe Párizsban

Az FC Barcelona nyerte a Bajnokok Ligája 2006-os döntőjét. A katalánok 2-1-re győzték le a 18. perctől emberhátrányban játszó angol Arsenal gárdáját. Frank Rijkaard együttese másodszor hódította el a legrangosabb európai klubtrófeát.

Samuel Eto'o szerezte meg a Barcelona egyenlítő gólját ? A KÉPRE KATTINTVA SOK TUCAT FOTÓT TALÁL A MÉRKŐZÉSRŐL
Reuters
Samuel Eto'o szerezte meg a Barcelona egyenlítő gólját ? A KÉPRE KATTINTVA SOK TUCAT FOTÓT TALÁL A MÉRKŐZÉSRŐL

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ

FC BARCELONA (spanyol) – ARSENAL (angol) 2-1 (0-1)


Helyszín: Párizs, Stade de France
Nézőszám: 80.000
Játékvezető: Terje Hauge (norvég)
Asszisztensek: Arild Sundet, Steinar Holvik (norvégok)
A KEZDŐCSAPATOK:
FC BARCELONA ARSENAL
1 Valdes 1 Lehmann
23 Oleguer 27 Eboue
4 Marquez 28 Toure
5 Puyol 23 Campbell
12 Van Bronckhorst 3 Cole
20 Deco 7 Pires
15 Edmílson 19 Gilberto Silva
17 Van Bommel 8 Ljungberg
8 Giuly 15 Fabregas
9 Eto'o 13 Hleb
10 Ronaldinho 14 Henry
Vezetőedző: Vezetőedző:
Frank Rijkaard Arsene Wenger
Gólszerző(k): S. Campbell (37.), Eto'o (76.), Belletti (82.)
Csere: Pires h. Almunia (19.), Edmilson h. Iniesta (46.), Van Bommel h. H. Larsson (61.), Oleguer h. Belletti (71.), Fabregas h. Flamini (74.), Hleb h. Reyes (85.)
Sárga lap: Eboué (22.), Henry (51.), Oleguer (69.), H. Larsson (90+3.)
Kiállítva: Lehmann (18.)

Arsenal-ziccerrel indult a mérkőzés, miután Eboué beadásánál Henry megelőzte Puyolt, és a kapu felé sodorta a labdát, ám Valdes védett.

A Barcelona a mérkőzés első negyedórájában ennek ellenére többet birtokolta a labdát, komoly ziccerig azonban nem tudott eljutni.

A 18. percben Eto’o gólhelyzetbe került, már el is tolta a labdát Jens Lehmann mellett, amikor a német kapus elhúzta a lábát. Az akciót kísérő Ludovic Giuly ugyan a hálóba gurított, ám a norvég bíró, Terje Hauge már megállította az akciót. A játékvezető ezután teljesen jogosan kiállította Lehmannt és szabadrúgást adott a Barcelona javára.

Cserélni kényszerült az Arsenal, a spanyol tartalékkapus, Manuel Almunia érkezett Lehmann helyére, de a szabadrúgásnál még nem kellett védenie, ugyanis Ronaldinho mellécsavart.

A kiállítás után még inkább nyomott a Barcelona, de mezőny- és emberfölényét nem tudta eredményre váltani. Az Arsenalnál egyedül Henry maradt elől, ő próbálta a nagy túlerővel szemben megtartani a labdát, amíg a társak felérnek.

Samuel Eto'o lábát már elhagyta a labda, amely egy pillanattal később Manuel Almunia kapujában köt ki ? 1-1 ? A KÉPRE KATTINTVA SOK TUCAT FOTÓT TALÁL A MÉRKŐZÉSRŐL
Reuters
Samuel Eto'o lábát már elhagyta a labda, amely egy pillanattal később Manuel Almunia kapujában köt ki ? 1-1 ? A KÉPRE KATTINTVA SOK TUCAT FOTÓT TALÁL A MÉRKŐZÉSRŐL

Egy pontrúgás után váratlanul az angolok szereztek vezetést: Eboué esett nagyot Puyol mellett, a játékvezető pedig szabadrúgást adott. Henry tekert jobbról középre, Campbell megelőzte Oleguert és a jobb sarokba bólintott.

NYERJEN A ZÁSZLÓKKAL!

Gyűjtse össze naponta a Labdarúgás rovatban meg- jelenő cikkek címét, melyekben egy Vb-csapat zászlóját találja!
Nyomja a CTRL C-t most!
JÁTSZOM! (klikk ide!)
Az első félidő ráadásában közel állt az egyenlítéshez a spanyol gárda, Eto’o gyönyörűen fordult le Campbellről, majd ballal lőtt. Almunia hatalmas bravúrral belekapott a labdába, amelyet legalább annyira eltérített az útjáról, hogy az a kapufán csattanjon és ne a hálóba kerüljön.

Frank Rijkaard a szünetben változtatott, megköszönte Edmilson szolgálatait és a támadóbb szellemű Iniestának adott lehetőséget. A második játékrész is Barca-lehetőségekkel kezdődött, de sem Deco, sem Iniesta lövése nem fogott ki Almunián.

A Barcelona holland szakvezetője egy óra elteltével Henrik Larssont is harcba dobta, hogy egyenlítsen csapata. A londoniak közben kontrákkal próbálkoztak, ám többször is hiba csúszott a befejezésbe.

A 70. percben Henry végképp eldönthette volna a mérkőzést, ám óriási helyzetben Valdesbe lőtt.

Juliano Belletti megszerzi a mérkőzés győztes gólját ? A KÉPRE KATTINTVA SOK TUCAT FOTÓT TALÁL A MÉRKŐZÉSRŐL
Reuters
Juliano Belletti megszerzi a mérkőzés győztes gólját ? A KÉPRE KATTINTVA SOK TUCAT FOTÓT TALÁL A MÉRKŐZÉSRŐL

ÍGY SZAVAZTAK ÖNÖK:

Amíg a nagy Arsenal-helyzet kimaradt, a másik oldalon megzördült Almunia hálója. Egy felpasszolt labdát Larsson továbbpördített, érkezett Eto’o, aki a vetődő kapus mellett a rövid sarokba lőtt.

A 82. percben a csereként beállt Belletti már a vezetést szerezte meg: Larsson passza elment Cole lába mellett, a jobbhátvéd tolt egyet a labdán, majd Almunia lábai között a hálóba talált.

Arséne Wenger beküldte a hajrára Reyest is az esetleges egyenlítés reményében, de az Arsenal nem tudott újabb gólt rúgni a Barcának. A katalán csapat másodszor hódította el a legrangosabb európai klubtrófeát.

A mérkőzés emberének a kameruni Samuel Eto'ót választották meg.
2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.

2022.11.07 08:56:59

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hétfőn kiderül az is, hogyan alakul a rájátszás párosítása az Európa-konferencialigában.