Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.05.17 15:12 Frissítve: 2023.01.24 03:34

Ashley Cole túltenné magát a rémálmon

Igen komoly feladat előtt áll az angol Arsenal labdarúgócsapatának védelme a Bajnokok Ligája ma esti, párizsi döntőjében, ugyanis a londoni bekkek meg kell állítaniuk a világ legjobb játékosát, a brazil Ronaldinhót. Ashley Cole-nak az Ágyúsok balhátvédjének négy évvel ezelőtt nem sikerült.

Ashley Cole
Ashley Cole
Ashley Cole, az Arsenal védője szeretné magát túltenni azon a rémálmon, amit Ronaldinho okozott neki a 2002-es labdarúgó-világbajnokságon.

„Nagyon csúnyán megetetett a cselével” – mondta a balhátvéd a Bajnokok Ligája ma esti, párizsi döntőj előtt. – „A legjobb formádat kell hoznod, ha meg akarod állítani.”

Ronaldinho akkor még a saját térfelén kapta meg a labdát, majd elindult a hátráló angol védelem játékosai között, Rivaldóhoz játszott, ő pedig kiegyenlítette az európai csapat vezetését.

Később Ronaldinho már nem bízta másra a góllövést, szabadrúgásból csúnyán becsapta David Seamant, az angolok kapusát. A brazil zsenit később kiállította a játékvezető, mert csúnyán rátartott Daniel Mills lábára.

A szezonban hosszú ideig hiányzó Cole elmondta, hogy nem csak Ronaldinho jelenti a veszélyt a Barcelonában, a többi támadó szellemű játékosra is fokozottan figyelni kell, mint például Samuel Eto’o és Deco.

Természetesen az Arsenalnak is van egy nagy sztárja Thierry Henry személyében, a védő bízik benne, hogy francia csapattársa ezúttal is hozza kiváló góllövő formáját.

Henryt többek között a Barcelona is szeretné szerződtetni nyáron, ő pedig többször elmondta, hogy a végleges döntést a jövőjével kapcsolatban még a világbajnokság kezdete előtt meghozza.

Szavazás

Mely' csapat nyeri a BL-t?

Írja be az itt látható számot!
2023.09.20 09:14:38

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hiába szereztek három gólt az angolok, a müncheniek végig kézben tartották az irányítást.

2023.09.20 18:26:58

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Sokáig tartotta magát a német BL-újonc Madridban, de a 94. percben megszerezte a győztes gólt a Real.

2023.09.19 20:01:44

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Mark van Bommel csapata nagyon gyengén játszott, a duplázó Joao Félix volt a mérkőzés hőse.

2023.09.19 19:46:22

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az első félidőben még nem sikerült feltörni a németek védelmét, de végül megérdemelt hazai siker született.

2023.09.19 18:19:21

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A házigazda rengeteg helyzetet kihagyott, majd a legvégén a Maignant váltó Sportiello bravúrja kellett az ikszhez.