Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.03.29 22:45 Frissítve: 2023.01.24 10:32

Milánóra maradt a döntés

Nem bírt egymással az első mérkőzésen a francia listavezető Lyon, valamint az olasz AC Milan. Az olaszok idegenben gólnélküli döntetlent harcoltak ki, így előnyösebb helyzetből várhatják a visszavágót.

Wiltord nem tudott túljárni Nesta eszén
Reuters
Wiltord nem tudott túljárni Nesta eszén

Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

Lyon - Milan 0-0


Helyszín: Lyon
Nézőszám: 40000
Játékvezető: Konrad Plautz
Asszisztensek: Markus Mayr, Egon Bereuter (osztrák)
Lyon Milan
1 Coupet 1 Dida
31 Francois Clerc 5 Costacurta
3 Cris 13 Nesta
5 Cacapa 4 Kaladze
20 Abidal 27 Serginho
21 Tiago 8 Gattuso
26 Pedretti 21 Pirlo
7 M. Diarra 22 Kaká
22 Wiltord 20 Seedorf
9 Carew 7 Sevcsenko
10 Malouda 11 Gilardino
Vezetőedző: Vezetőedző:
Gerard Houllier Carlo Ancelotti
Csere: Gilardino helyett Inzaghi (61.), Costacurta h. Maldini (61.), Carew h. Fred (63.), Pedretti h. Clément (68.), Pirlo h. Vogel (85.)
Sárga lap: Costacurta (58.), Tiago (93.)
Gerard Houllier Lyonja nélkülözni kényszerült a brazil játékmestert, Juninho Pernambucanót, míg a Milanból hiányzott a sérült Stam és Cafú, így a 40. születésnapjához közelgő Costacurta kapott lehetőséget Carlo Ancelottitól. Kimaradt a keződőből az utóbbi időben gólokat szerző Filippo Inzaghi, helyette Gilardino került a kezdőbe.

Kis híján már a 3. percben vezetést szerzett a Lyon, ugyanis Pedretti szabadrúgása után Didának kellett védenie.

Helyzetre helyzettel válaszolt a Milan, Sevcsenko került helyzetbe, de az ő lövését Coupet védte. Nem sokkal később ismét az ukrán támadó előtt nyílt lehetőség, ám most sem tudott túljárni a válogatott kapus eszén.

Ha már Juninho nem játszott, akkor Pedretti vállalta magára a szabadrúgások elvégzését és a válogatott középpályás újabb próbálkozása mindenki mellett elment, Didának hatalmas bravúrra volt szüksége a hárításhoz.

A félidő lefújása előtt ismét Sevcsenko villant, ám a tizenhatosról leadott lövést Coupet hárította.

A szünetben egyik szakember sem cserélt. A játékrész elején előbb Malouda lőtt fölé, majd Tiago lövése pattant le az egyik védőről.

Carlo Ancelotti változtatott először, igaz, ő mindjárt kettőt: behozta Inzaghit, valamint a sokáig sérült Maldinit, nem sokkal később a Lyon küldte be Fredet Carew helyett.

A hajrában Tiago vette át a lecserélt Pedretti szerepét, mármint a szabadrúgások elvégzésében és a Chelsea-től érkezett játékos remek próbálkozással tesztelte Didát, ám a brazil ezúttal is hárítani tudott.

Néhány másodperccel a lefújás előtt Tiago követett el nagy butaságot, emiatt sárga lapot kapott. Ez pedig azt jelenti, hogy ő kihagyja a visszavágót, Juninho ellenben visszatérhet.

A találkozón végül nem született gól, a döntés a milánói visszavágóra maradt.
2023.01.19 23:31:04

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az európai fluktuációra jellemző, hogy az akkor a csoportkörben szereplő 16 együttes közül ma csak négy (Buducsnoszt Podgorica, Krim Ljubljana, illetve a két magyar csapat, a Győr, valamint a 2000-ben Herz-FTC néven szereplő Ferencváros) tagja a 2022-2023-as BL elitmezőnyének. Aligha véletlen, hogy a Bajnokok Ligája győzelmi örökrangsorának első három helyén is az ezen négyesből kikerülők osztoznak.

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.