Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.03.28 22:38 Frissítve: 2023.01.24 10:32

Előny a parádézó Arsenalnál

Vieira és Gilberto küzd a labdáért, Pires csak figyel
Vieira és Gilberto küzd a labdáért, Pires csak figyel
A vártnál sokkal fölényesebben nyert az Arsenal a Juventus ellen 2-0-ra Londonban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A pocsékul futballozó torinóiak nehezen viselték a vereséget, a hajrában Mauro Camoranesit és a francia Jonathan Zebinát is kiállították, miután mindketten begyűjtötték második sárga lapjukat.
Ashley Cole, Sol Campbell, Lauren sérülés, a másik oldalon eltiltás miatt Pavel Nedved, szintén sérülés miatt Alessandro Del Piero nem léphetett pályára.

Az első félórában alig akadt helyzet, mezőnyben sok volt a szabálytalanság, de gólszerzési lehetőségek nélkül.

Aztán az Ágyúsok enyhe mezőnyfölénye a 40. percben gólt eredményezett. A francia Robert Pires szerelte becsúszva a félpályánál honfitársát, Patrick Vieirát, majd a szintén gall Thierry Henryt hozta játékba, aki a középen üresbe futó Cesc Fabregashoz passzolt és a spanyol középpályás lapos lövése a mozdulatlanná dermedt Gianluigi Buffon mellett a jobb alsó sarokba vágódott (1-0).

A második játékrész elején valamivel többet kezdeményezett a torinói gárda az elsősorban kontrára játszó Arsenalnál, de gólhelyzetig nem igazán jutott.

Sőt, a 60. percben egy remek hazai akció végén Henry jobb alsó sarokba tartó lövését Buffon hatalmas bravúrral tolta szögletre. Öt perc múlva ismét az olasz válogatott hálóőr volt főszerepben, amikor egy hosszú másodpercekig tartó angol támadás végén Fabregas sistergős löketét védte.

A 68. percben ismét az Arsenal veszélyeztetett, ezúttal a fehérorosz Alexandr Hleb ballal leadott lövését fogta Buffon.

Az olaszok nem bírták a hazai nyomást, egy perc múlva kapituláltak: Hleb, Fabregas, Henry volt a labda útja, a francia csatár a gyönyörű támadás végén szinte az üres kapuba passzolt (2-0).

A mérkőzés végére elfogyott a türelme a frusztrált vendégeknek. Előbb Mauro Camoranesi kapott második sárgát, majd a francia Jonathan Zebina is a kiállítás sorsára jutott, miután megkapta második figyelmeztetését. Így az utolsó három percet kilenc emberrel játszotta le az olasz bajnok.

Az Arsenal összességében megérdemelten nyert az érthetetlenül gyengén és fegyelmezetlenül futballozó Juventus ellen. A visszavágón Vieira sárgalapok miatt szintén nem játszhat majd, Del Piero játéka pedig a sérülése okán kérdéses, így rettenetesen nehéz helyzetbe került a 28-szoros olasz bajnok.
2023.01.19 23:31:04

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az európai fluktuációra jellemző, hogy az akkor a csoportkörben szereplő 16 együttes közül ma csak négy (Buducsnoszt Podgorica, Krim Ljubljana, illetve a két magyar csapat, a Győr, valamint a 2000-ben Herz-FTC néven szereplő Ferencváros) tagja a 2022-2023-as BL elitmezőnyének. Aligha véletlen, hogy a Bajnokok Ligája győzelmi örökrangsorának első három helyén is az ezen négyesből kikerülők osztoznak.

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.