Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.03.09 12:23 Frissítve: 2011.08.06 00:24

Arsene Wenger fényes jövőről beszél

Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának menedzsere szerint a Real Madrid elleni tgnpi 0-0-s döntetlen és a továbbjutás azt mutatja, hogy a londoni együttes fényes jövő előtt áll. Az Ágyúsok 1-0-ra győztek Madridban a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, majd a visszavágón gól nélküli meccsen harcolták ki a továbblépést.

David Beckham (jobbra) kénytelen volt gratulálni Jens Lehmann-nak
Reuters
David Beckham (jobbra) kénytelen volt gratulálni Jens Lehmann-nak
Nem nagyon tudott mit kezdeni az Arsenal védekezésével a Real Madrid a Highburyben, a királyi gárda a kezdőcsapatba visszatért Ronaldo, Raúl csatárkettős jelenléte ellenére is csak kapufáig jutott a tapasztalatlannak mondott londoni hátvédekkel szemben.

Az Arsenal két szélső védője, Matthieu Flamini és Emmanuel Eboue gyakolatilag lenullázta a spanyolok két, az oldalvonal mellett játszó középpályását, David Beckhamet és Zinedin Zidane-t, míg középen Kolo Touré és Philippe Senderos tartotta magát remekül, a lehető legkevesebb esélyt hagyva a madridiaknak.

„Több lehetőségünk is volt, ám kétségtelen, hogy szükségünk volt Jens (Lehmann) néhány nagy védésére is – elemzett Arsene Wenger, az Arsenal vezetőedzője. – Valami történt a csapaton belül, a srácok alakulnak, formálódnak, ennek ellenére igazi tartásról tettek tanúbizonyságot, és ez nagyon jó a klubnak.”

A meccsen egyébként két kapufát is láthattunk, az Arsenal részéről José Antonio Reyes, a vendégektől Raúl találta a lécet. Utóbbi esetnél Jens Lehmann beleért a labdába, így ő mentette meg a góltól csapatát.

A francia szakvezető szerint ezek nagyon fontos pillanatok voltak.

"Úgy éreztem, fizikálisan egy kicsit kezdtünk visszaesni, és ha gólt kapunk, az lelkileg is visszavethetett volna bennünket."

„Amikor a Real Madrid ellen játszol, legalább egy ilyen kapusbravúrra szükség van – folytatta Wenger. – Ha korábban valaki azt mondja, két olyan mérkőzést játszunk velük, amelyen nem kapunk gólt, meglepődtem volna. Nagy önbizalmat ad nekünk, hogy a Real nem tudott gólt szerezni ellenünk.”
2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.

2022.11.07 08:56:59

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hétfőn kiderül az is, hogyan alakul a rájátszás párosítása az Európa-konferencialigában.