Nemzetisport.hu nyomtatott 2005.11.17 19:16 Frissítve: 2011.12.22 02:41

Három évig az MTV közvetíti a Bajnokok Ligája mérkőzéseit

Ma eldőlt, hogy a 2006 szeptemberétől újra a Magyar Televízió közvetíti a labdarúgó Bajnokok Ligája mérkőzéseit. Az MTV három évre szerezte meg a jogokat. Schulek Csaba, a TeleSport főszerkesztője a Nemzeti Sport Online-nak elmondta: boldog, hogy a korábban elkótyavetyélt közvetítési jogokat visszaszerezte a csatorna.

Schulek Csaba
Schulek Csaba
A következő három évben újra a Magyar Televízió fogja közvetíteni a labdarúgó Bajnokok Ligája összecsapásokat. Mint ismert, az elmúlt időben a tévénézők a Viasat3 adón követhették a legfontosabb európai klubtorna mérkőzéseit.

A Viasat3 egyébként ezúttal is pályázott, mellette az RTL Klub és a Sport1 is harcba szállt a közvetítési jogokért.

A versengésből végül az MTV jött ki győztesen. Schulek Csaba, a TeleSport főszerkesztője a Nemzeti Sport Online érdeklődésére elmondta, hogy az egyes számú csomagot vették meg:

"Három csomagban árulták a közvetítési jogokat. Az első számú csomag arra ad jogot, hogy elsőként mi válasszunk, melyik meccset szeretnénk közvetíteni, valamint a miénk a döntő kizárólagos közveítési joga. A második csomag birtokában másodjára lehet választani a mérkőzések közül, míg a harmadik csomag az összefoglaló közvetítésére jogosít. Mi az elsőt választottuk."

"A BL-mérkőzések utáni egyik napon szeretnénk egy színvonalasabb Bajnokok Ligája-magazint is indítani a csatornán - folytatta Schulek. - Természetesen nagyon örülünk, hogy a korábban elkótyavetyélt közvetítési jogok visszakerültek hozzánk. Ehhez kellett az is, hogy az MTV új menedzsmentje a kuratóriummal együtt nagy egyetértésben úgy döntött, hogy szükség van a BL-közvetítésekre. Az, hogy három évig mi közvetíthetjük a Bajnokok Ligáját, az egyre erősödő kereskedelmi pozíciónknak újabb lökést adhat."

A Magyar Televízió által a szerkesztőségünkhöz is elküldött sajtóközleményből kiderül: a szezononként 13 csúcsmérkőzés és a Bajnokok Ligája-döntő kommentálására az egyébként a TeleSportnál vízilabdát is közvetítő Hajdú B. Istvánt szeretné felkérni a főszerkesztő.

2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.

2022.11.07 08:56:59

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hétfőn kiderül az is, hogyan alakul a rájátszás párosítása az Európa-konferencialigában.