Nemzetisport.hu nyomtatott 2005.11.03 12:59 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Ferguson szerint nem érdemelt vereséget a United

Nincs pánik a Manchester Unitednél azután, hogy a csapat tegnap 1-0 arányú vereséget szenvedett a Lille otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában a D-csoportban. Pedig a United elég mély gödörben van: a bajnokságban a hétvégén a Middlesbrough verte őket 4-1-re, a BL-ben pedig csak a csoport harmadik helyén állnak.

Wayne Rooney manchesteri pályafutása talán leggyengébb focijával rukkolt elő
Wayne Rooney manchesteri pályafutása talán leggyengébb focijával rukkolt elő

Sir Alex Ferguson, a United vezetőedzője azonban nem tart attól, hogy megismétlődne az a csúfság, ami utoljára az 1994-95-ös kiírásban esett meg a csapattal, amikor a Manchester nem jutott túl a Bajnokok Ligája csoportkörén.

"A következő meccsen, a Villareal ellen hazai pályán győznünk kell, és tudom, hogy képesek is vagyunk rá – az európai porondon kiváló a hazai mérlegünk" – vélekedett az 1986 óta a United kispadján ülő szakember, aki érdekes módon csapata játékával is többé-kevésbé elégedett volt. "Nem érdemeltünk vereséget, a fiúk mindent megtettek, de pont amikor kezdtük átvenni az irányítást, gólt kaptunk. Rossz volt a pálya talaja is." – hangzott Ferguson már ismerős mentegetőzése: hasonlókat mondott a United Zalaegerszeg elleni, három évvel ezelőtti 1-0-s veresége után is.

A csapatot Párizsba elkísérő szurkolók azonban nem osztották a véleményét, folyamatosan fütyülték kedvenceiket és a játékosokat pár napja nyilvánosan élesen kritizáló korábbi csapatkapitányt, a jelenleg sérült Roy Keane-t éltették. Ferguson velük is megértő volt. "A szurkolók győzelmeket szeretnénk látni, miután jóban-rosszban kitartottak mellettünk. Akkor is mögénk álltak, amikor húsz évig nem nyertünk semmit, és biztos vagyok benne, hogy a továbbiakban is támogatnak majd minket."

"Nem vagyunk a legjobb formában, de voltak már ilyen időszakaink. Itt az ideje, hogy a játékosok valamivel több elszántságot mutassanak. Persze nem várhatjuk el a fiataloktól, hogy ugyanolyan rutinosan focizzanak, mint azok, akiket pótolniuk kell" – utalt Ferguson arra, hogy Keane mellett Gary Neville-t, Ryan Giggs-t és Gabriel Heinzét is nélkülöznie kell." "Ennek ellenére nem lesz probléma, bízunk a fiatalokban."

"Ki kell lábalnunk ebből az időszakból. Az önbizalmunk lehetne nagyobb, de ilyen vereségek után természetes is, hogy nem vagyunk csúcsformában, de nem sajnáltathatjuk magunkat, talpra kell állnunk" – vélekedett a skót szakember.

EMLÉKEZTETŐ (4. forduló, D-csoport):

LILLE (francia) – MANCHESTER UNITED (angol) 1-0 (1-0)

Lille, vezette: Markus Merk (német).
A KEZDŐCSAPATOK:
LILLE MANCHESTER UNITED
Sylva Van der Sar
Schmitz Rio Ferdinand
Chalmé Wes Brown
Tafforeau O'Shea
Tavralidisz Silvestre
Dernis Smith
Acimovic Richardson
Bodmer Fletcher
Makoun C. Ronaldo
Debuchy Van Nistelrooy
Mossilou Rooney
Vezetőedző: Vezetőedző:
Claude Puel Alex Ferguson
Gólszerző(k): Acimovic (39.)
Cserék: Acimovic h. Cabaye (77.), Dernis h. Gygax (79.), Moussilou h. Odemwingie (84.) ill. Richardson h. Park (65.), Ronaldo h. Rossi (89.)
2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.

2022.11.07 08:56:59

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hétfőn kiderül az is, hogyan alakul a rájátszás párosítása az Európa-konferencialigában.