Nemzetisport.hu nyomtatott 2005.11.02 12:11 Frissítve: 2011.09.27 02:43

Juhász Roland: Az egyik szemem sír, a másik nevet

A G-csoportban a belga Anderlecht szerzett pont és rúgott gól nélkül szerénykedik a negyedik helyen, mivel a negyedik fordulóban ismét vereséget szenvedett, ezúttal az angol Liverpool otthonában. Juhász Roland, a brüsszeli együttes magyar védője felemás érzésekkel beszélt saját és csapata teljesítményéről.

Juhász és Peter Crouch (jobbra) küzd a labdáért
Reuters
Juhász és Peter Crouch (jobbra) küzd a labdáért

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 4. forduló, G-CSOPORT:

LIVERPOOL (angol) – ANDERLECHT (belga) 3-0 (1-0)

Liverpool, Anfield Road, 42 607 néző. Vezette: Kim Milton Nielsen (dán)

Liverpool: Reina - Finnan, Carragher, Hyypia, Riise - Gerrard (Kewell 78.), Alonso, Sissoko, Luis Garcia - Morientes (Zenden 52.), Crouch (Cisse 72.)

Anderlecht: Proto - Zewlakow, Juhász, Tihinen, Wilhelmsson - Vanderhaeghe (Pujol 70.), Deman, Goor, Akin (Jestrovic 70.) - Zetterberg, Mpenza (Baseggio 82.)

Gólszerző: Morientes (34.), Luis Garcia (61.), Cisse (89.).
Kiállítva: Jestrovic (75.)
"Az, hogy újra egy egész meccset végigjátszhattam az Anfielden, az örömteli, de az eredmény egyáltalán nem – mondta a válogatott futballista. – A 3-0 szerintem túlzás, jobb volt a Liverpool, de nem ennyivel. Az első félidőben egyenragnú ellenfelei voltunk a BL-győztesnek, sőt, 0-0-nál egy egyértelmű tizenegyest nem fújtak be a javunkra. Jobb csapat a Liverpool, ez nem kétséges, de ennél többet érdemeltünk volna" - mondta a válogatott futballista.

Ami pedig a saját szereplését illeti, Juhász elmondta, a belga lapokban jó értékelést kapott, a sajtó nem hibáztatta a bekapott gólokért.

"Morientes ellen nehéz, de élvezetes volt játszani. Nagyszerű csatár, a gólt nem rólam rúgta".

A védő először játszott végig mérkőzést szeptember 16 óta, amikor megsérült egy edzésen és talpcsontrepedés miatt több hetes kényszerpihenőre kényszerült.

"A BL-ben gyakorlatilag elszálltunk, a hátralévő két meccsen felszabadultan focizhatunk. Mostantól a bajnokságra és a belga kupára koncentrálhatunk" - tette hozzá Juhász.

Az angolok természetesen örültek a győzelemnek, pláne, hogy a rivális Chelsea megbotlott Sevillában a Betis ellen. Rafael Benítez, a Vörösök spanyol szakvezetője elsősorban honfitársát, az első gól szerzőjét, Fernando Morientest dícsérte.

"Fontos volt, hogy Fernando újra eredményes legyen. Szép gólokat szereztünk, ez a siker önbizalomnövelő volt. Azért mondtam a fiúknak, ne higgyék, hogy már most továbbjutottunk, a Betist még le kell győzni" - nyilatkozta Benítez.
BAJNOKOK LIGÁJA 2005–2006
CSOPORTBEOSZTÁS
EREDMÉNYEK
A CSOPORTOK ÁLLÁSA
A 3. SELEJTEZŐKÖR EREDMÉNYEI
A 2. SELEJTEZŐKÖR EREDMÉNYEI
AZ 1. SELEJTEZŐKÖR EREDMÉNYEI
A BAJNOKOK LIGÁJA SZURKOLÓI FÜZETE (letölthető)
BL-nyerőcsapat – Állítsd össze és vezesd sikerre saját sztárcsapataidat!
A BEK (BL) döntői
Futball-lexikon
2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.

2022.11.07 08:56:59

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hétfőn kiderül az is, hogyan alakul a rájátszás párosítása az Európa-konferencialigában.