Nemzetisport.hu nyomtatott 2005.11.02 11:20 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Houllier: az ötödik bajnoki cím az elsődleges

Dicsérte a játékosait Gerard Houllier, a francia bajnok Olympique Lyon vezetőedzője, miután csapata a Real Madriddal együtt elsőként jutott tovább a legjobb 16 közé a Bajnokok Ligájában. A szakember a görög Olympiakosz 4-1-es legyőzése után így áradozott: "Szeretem, hogy a játékosaim ennyire nyugodtak, hidegvérűek, és hogy így minden helyzetet képesek megoldani a pályán."

Mendes Tiago (balra) köszönti a Pireuszban két gólt szező John Carewet, jobbra Pantelisz Kafesz szomorkodik
Reuters
Mendes Tiago (balra) köszönti a Pireuszban két gólt szező John Carewet, jobbra Pantelisz Kafesz szomorkodik

Mind a négy eddigi mérkőzését megnyerte eddig az Olympique Lyon a Bajnokok Ligájában, és így – köszönhetően persze annak is, hogy a Real Madrid győzött a Rosebborg ellen Trondheimben – elsőként jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Ugyancsak tagja a legjobb 16 mezőnyének a Real Madrid.

"Szeretem, hogy (a játékosaim) soha nem adják meg magukat, és mindig büszkén, öntudatosan játszanak" – mondta Gerard Houllier, a franciák vezetőedzője az Olympiakosz Pireusz elleni 4-1-es idegenbeli győzelem után.

"Nagyon forró volt a hangulat (Athénban), ez egy olyan pálya, ahol már kudarcot vallott a Liverpool, a Deportivo La Coruna és a Monaco is – folytatta Houllier. – Tudtuk, hogy az Olympiakosznak ez az utolsó esélye, de a játékosaim úgy csináltak mindent, ahogyan kell."

Houllier-től megkérdezték, szerinte képes-e arra a Lyon, hogy úgymond végigmenjen az úton, azaz akár meg is nyerje a Bajnokok Ligáját. Ő nem kívánt ilyen feltételezlésekbe bocsátkozni.

"Nyilvánvaló, hogy ez a csapat elért egy bizonyos szintre – mondta a szakember. – Ma nagyon erősek voltunk, és a legjobb játékunkat nyújtottuk. És ez akkor is így volt, amikor nem nálunk volt a labda. Minden próbálkozásukat megakadályoztuk. Ennek ellenére számunkra az a legfontosabb, hogy egymás után ötödször is megnyerjük a francia bajnokságot, ugyanis erre korábban még nem volt példa. És én nagy hibának tartanám, ha nem folytatnám azt az utat, amelyet az elődeim elkezdtek."

A nyolcaddöntőről pedig végezetül megjegyezte: "Bejutottunk az egyenes kieséses szakaszba, meglátjuk, mennyire leszünk szerencsések a továbbiakban."

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 4. forduló, F-CSOPORT:

OLYMPIAKOSZ – OLYMPIQUE LYON 1–4 (1–2)
Athén, vezette: Fröjdfeldt (svéd).
OLYMPIAKOSZ: Jannu – Kosztulasz (Sztoltidisz, 65.), Pantosz, Anatolakisz – Kafesz, Rivaldo, Djordjevics (Bulut, 65.), Y. Touré, Georgatosz – Okkasz (Joaquím, 81.), Babangida
LYON: Coupet – Réveillére, Cris, Cacapa, Abidal – Tiago (Clément, 74.), Juninho Pernambucano (Pedretti, 78.), M. Diarra – Govou, Malouda (Wiltord, 67.) – Carew
Gólszerzők: Babangida (3.), ill. Juninho Pernambucano (41.), Carew (44., 57.), M. Diarra (55.).
2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.

2022.11.07 08:56:59

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hétfőn kiderül az is, hogyan alakul a rájátszás párosítása az Európa-konferencialigában.