Nemzetisport.hu nyomtatott 2005.11.01 23:07 Frissítve: 2010.12.07 00:02

Négyből kettő: örülhet a Lyon és a Real

Négy csapatnak volt esélye a kedden pályára lépő gárdák közül arra, hogy már a negyedik játéknap után a nyolcaddöntő résztvevőinek mondhassák magukat. Az F-csopoprban vendégként pályára lépő Lyon és Real Madrid valóra is váltotta a reményeit, ám a G-csoportban a Chelsea veresége miatt sem ők, sem pedig a Liverpool nem érezheti magát biztonságban.

A négy közül két gárda az F-csoportban szerepelt: az eddig száz százalékos francia bajnok Lyon, illetve az egyedül tőlük kikapó spanyol szupergárda, a Real Madrid. Nos a két alakulat már az első félidőben dűlőre akarta vinni a dolgot. A franciáknak ugyan akadt egy kis gondjuk az elején, mivel a nigériai olimpiai bajnok Babangida révén a házigazda Olimpiakosz Pireusz szerzett vezetést, de a félidő hajrájában sikerült fordítania a másik olimpiai gárdának, az Olimpique Lyonnak, sőt, a második játékrész elején újabb két góllal el is döntötték a találkozót. Bár a madridiak nem rendeztek gólparádét, az ő győzelmüket nem fenyegette egyetlen percre sem veszély, pláne hogy a hazai Rosenborg svéd védője, Mikael Dorsin előzékeny házigazdának bizonyult, s a Realt juttatta vezetéshez a félidő közepén öngóljával. A játékrész hajrájában aztán Guti is betalált, ezzel bebiztosítva a győzelmet és a továbbjutást.
A másik két továbbjutásra esélyes angol gárdának azonban ugyanez még nem sikerült. S ez a bajnok Chelsea lelkén száradt, mivel a Betisnek sikerült az, ami ebben az idényben még egyetlen csapatnak sem: legyőznie az Abramovics gárdát. Így pedig hiába nyert magabiztosan a címvédő Liverpool a Juhász Rolanddal felálló (a magyar válogatott védője végig játszotta a találkozót) Anderlechtet, legalább a következő játéknapig még várniuk kell a továbbjutásra. A Chelsea pedig kezdhet izgulni, mert a spanyolok egy pontra megközelítették őket.

Az E-csoportban "hátulsó pár előre fuss-t" játszottak a csapatok, miután a az eddigi csoportutolsó Schalke a Fenerbahcét, a PSV pedig az eddigi listavezető, idei BL-döntős Milant győzte le, alaposan átírva így a tabellát. Most a hollandok vezetnek 7 ponttal, az 5 pontos (a mérkőzést Stam kiállítása miatt tíz emberrel befejező) Milan és Schalke előtt, míg a sort a meccset végül kettős emberhátrányban befejező törökök zárják négy ponttal.

A nap legfordulatosabb meccseit a H-csoportban játszották. A másik milánói csapat, a listavezető Inter vesztes állásból fordított a két évvel ezelőtti BL-győztes Porto ellen, így kilenc pontot gyűjtve, nagy lépést tettek a továbbjutáshoz. A Glasgow Rangers viszont hiába vezetett kétszer is Pozsonyban, a BL idei meglepetéscsapata az Artmedia Petrzalka mindkétszer egyenlíteni tudott, így továbbra is versenyben vannak öt ponttal az ugyanannyival álló skótok mellett a továbbjutásért. De még a három pontos Portót sem lehet leírni.
E-csoport:
PSV (holland) - AC Milan (olasz) 1-0 (1-0) Farfan (12.)
Schalke (német) - Fenerbahce (török) 2-0 (1-0) Kuranyi (32.), Sand (90.)
F-csoport:
Olimpiakosz (görög) - Lyon (francia) 1-4 (1-2) Babangida (3.), ill. Juninho (41.), Carew (43., 57.), Diara (55.)
Rosenborg (norvég) - Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-2) Dorsin (öngól, 26.), Guti (41.)
G-csoport:
Liverpool (angol) - Anderlecht (belga) 3-0 (1-0) Morientes (34.), Garcia (61.), Cissé (89.)
Betis (spanyol) - Chelsea (angol) 1-0 (1-0) Dani (28.)
H-csoport:
Internazionale (olasz) - Porto (portugál) 2-1 (0-1) Cruz (11-esből, 75., 82.), ill. Almeida (16.)
Petrzalka (szlovák) - Glasgow Rangers (skót) 2-2 (1-2) Borbély (7.), Kozak (59.), ill. Prso (3.), Thompson (44.)
2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.

2022.11.07 08:56:59

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hétfőn kiderül az is, hogyan alakul a rájátszás párosítása az Európa-konferencialigában.