Nemzetisport.hu online 2005.09.15 00:00 Frissítve: 2010.10.28 02:39

Dennis Bergkamp példa a fiataloknak

Arsene Wenger, az Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Dennis Bergkamp megint kitűnő példát mutatott fiatal csapattársainak tegnap este, amikor a 92. percben eldöntötte a svájci Thun elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést. A londoni találkozót ezzel az Ágyúsok nyerték meg 2-1-re.

Dennis Bergkampot (jobbra) Selver Hodzic próbálja elválasztani a labdától (fotó: AFP)
Dennis Bergkampot (jobbra) Selver Hodzic próbálja elválasztani a labdától (fotó: AFP)
"Az az elszántság, amellyel Dennis játszott, fantasztikus volt, és jó példa a fiatalok számára - mondta a francia szakember. - A mostani győzelem nagyon fontos volt, hiszen szombaton a bajnokságban nem sikerült nyernünk, és ha most is ez történik, a mentálisan megviselte volna a játékosokat."

Az Arsenal a Bajnokok Ligájában teljesen újoncnak számító Thun ellen a mérkőzés felét emberhátrányban játszotta végig, mivel Robin van Persie-t már a 45. percben kiállította a lengyel Gilewski játékvezető. A hollandnak azért kellett elhagynia a pályát, mert felugrás közben arcon rúgta Alen Ormant, a helvétek futballistáját.

"Azt hiszem, a bíró rossz döntést hozott, Van Persie ugyanis nem akart szabálytalankodni, hanem megpróbálta megjátszani a labdát. Baleset volt - vélekedett Arsene Wenger. - Az első gólünk nagyszerű volt, aztán - magam sem tudom, hogyan - egyenlített az ellenfél. Azt hiszem, hogy az a srác (Nelson Ferreira - a szerk.) keresztbe akarta lőni a labdát."

A kiállításra visszatérve meg kell jegyezni, hogy van Persie-t Bergkamp is védelmébe vette.

"Nagyon bánt bennünket a dolog, hiszen a kispadról jól lehetett látni mindent, és egyértelmű, hogy (Van Persie) végig a labdát nézte - hangsúlyozta a veterán holland. - Olyan helyzet volt, amelyben a labdát akarta megszerezni, és egyáltalán nem akarta bántani Ormant."

EMLÉKEZTETŐ:

B-csoport:


ARSENAL (angol) - THUN (svájci) 2-1 (0-0)
London, V: Gilewski (lengyel).
G: Gilberto Silva (51.), Bergkamp (92.), ill. Ferreira (53.). K: Van Persie (45.)
ARSENAL: Almunia - Lauren, K. Touré, Campbell, Ash. Cole - Ljungberg (A. Hleb, 81.), Gilberto Silva, Fabregas (Bergkamp, 73.), Pires - Reyes (Owusu-Abeyie, 81.), Van Persie
THUN: Jakupovic - Orman, Hodzic, Milicevic, José Goncalves - Gerber (Leandro, 73.), Bernardi, Adriano Pimenta (Gelson, 57.), Aegerter - Ferreira, Lustrinelli (P. Faye, 87.)
2022.11.09 00:24:33

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sikertelenség esetén a kedvenceket mindenféle úton-módon felmenteni kész praktikák között a különböző sorsolások tisztaságának megkérdőjelezése is felvetődött már, főleg, ha a hasonló szóbeszédeket hivatalos személyek is hevítették.

2022.11.07 21:24:31

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Münchenben sem gyújtanak örömtüzeket...

 

2022.11.07 10:05:40

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig a Manchester Cityvel küzd meg.

2022.11.07 08:56:59

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Hétfőn kiderül az is, hogyan alakul a rájátszás párosítása az Európa-konferencialigában.