Csupasport: Wagner-Gyürkés Viktóriának az olimpiai döntő lebeg a szeme előtt

N. Zs., J. Á.N. Zs., J. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.06. 19:41
A 28 éves futó 3000 méter akadályfutásban kijutott az ötkarikás játékokra és reméli, a kezdésre teljesen felépül Achilles-ín-sérüléséből.

A sportoló a Csupasportnak elmondta, voltak nehéz pillanatai a karrierjében, de a legszebb emlékeiről is szót ejtett.

„Tavaly ősszel edzőt váltottam, Babinyecz József irányításával teljesen új, másfajta felkészülést kezdtünk el. Akkor még nem tudtuk, hogy mit várjunk az akkor kezdődő fedett pályás szezontól, de azt tapasztaltuk, hogy jól mennek az edzések. A tréningek alapján szinte vártam a jó szereplést, bizakodó voltam. Sík, 3000 méteren nem rendeznek világversenyt szabadtéren, amúgy van ilyen versenyszám, például kétezerhúszban egy veszprémi versenyen 8:53.60-t futottam, Idén a fedett pályás országos csúcsom 8:55.45 lett, mondhatom azt, hogy a korábban futott időmből kiindulva, benne volt ez a lábamban" – nyilatkozta Wagner-Gyürkés Viktória, aki a szabadidős portálnak arról is beszélt, mit vár a tokiói olimpiától Csupasportnak elmondta, voltak nehéz pillanatai a karrierjében, de a legszebb emlékeiről is szót ejtett.

„Tavaly ősszel edzőt váltottam, Babinyecz József irányításával teljesen új, másfajta felkészülést kezdtünk el. Akkor még nem tudtuk, hogy mit várjunk az akkor kezdődő fedett pályás szezontól, de azt tapasztaltuk, hogy jól mennek az edzések. A tréningek alapján szinte vártam a jó szereplést, bizakodó voltam. Sík, 3000 méteren nem rendeznek világversenyt szabadtéren, amúgy van ilyen versenyszám, például kétezerhúszban egy veszprémi versenyen 8:53.60-t futottam, Idén a fedett pályás országos csúcsom 8:55.45 lett, mondhatom azt, hogy a korábban futott időmből kiindulva, benne volt ez a lábamban"
– nyilatkozta Wagner-Gyürkés Viktória, aki a szabadidős portálnak arról is beszélt, mit vár a tokiói olimpiától

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik