Csupasport: januárban futotta le a privát Ultrabalatont

Vágólapra másolva!
2023.01.25. 13:44
Címkék
Spisák Emil idén elsőként teljesítette a privát Ultrabalatont, s 23 óra 42 perc 32 másodperccel minden idők harmadik legjobb idejét érte el a PUB-on.

– Miért döntött úgy, hogy januárban privát Ultrabalatont fut?
– A tavalyi Ub sajnos kimaradt nekem, szerencsétlen volt az időzítés, a verseny napján volt a nagyobbik lányom ballagása, így nem tudtam rajta elindulni. Azt éreztem, muszáj mielőbb teljesítenem egy Balaton-kört. Vártam, hogy kitegyék az időpontokat, ám mire észbe kaptam, már csak a januári időpont maradt szabadon. Nyilván okkal nem vállalta ezt senki… Azonban engem nem érdekelt az időjárás, nem foglalkoztam semmivel, biztos voltam benne, hogy jelentkezem. Fizikailag jól bírtam, volt néhány kisebb hullámvölgy, de ez természetes ilyen hosszú távon. Volt egy kis gyomorproblémám, ám remekül és időben ismertük fel, hogy váltanunk kell a frissítésen. Egyszer beállt a combom, de nem volt vészes.– Miért döntött úgy, hogy januárban privát Ultrabalatont fut?
– A tavalyi Ub sajnos kimaradt nekem, szerencsétlen volt az időzítés, a verseny napján volt a nagyobbik lányom ballagása, így nem tudtam rajta elindulni. Azt éreztem, muszáj mielőbb teljesítenem egy Balaton-kört. Vártam, hogy kitegyék az időpontokat, ám mire észbe kaptam, már csak a januári időpont maradt szabadon. Nyilván okkal nem vállalta ezt senki… Azonban engem nem érdekelt az időjárás, nem foglalkoztam semmivel, biztos voltam benne, hogy jelentkezem. Fizikailag jól bírtam, volt néhány kisebb hullámvölgy, de ez természetes ilyen hosszú távon. Volt egy kis gyomorproblémám, ám remekül és időben ismertük fel, hogy váltanunk kell a frissítésen. Egyszer beállt a combom, de nem volt vészes.

– Az időeredményét elnézve jó döntés volt a téli időpont.
– Tavaly májusban hátsérülést szenvedtem, ami miatt három hónap kimaradt, így nem tudtam, hogy milyen formában vagyok, reméltem, nem érződik majd a kihagyás. Szerencsére fantasztikusan sikerült, tökéletesen éreztem magam futás közben, habár volt néhány nehezítő tényező, gondolok itt elsősorban az időjárásra. Nappal hiába sütött a nap, hideg volt, ráadásul volt egy kis szembeszél is, illetve korán sötétedik, emiatt körülbelül tizennégy órát kellett sötétben futnom, éjszaka pedig még hidegebb volt. Megnehezítette a dolgomat, hogy éjszaka lefagyott a kerékpárút, így szinte csak totyogva tudtam haladni, figyeltem, nehogy megcsússzak.

A teljes interjút a Csupasporfon, ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik