Csupasport: 77 éves korára 602 maratonit futott

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.10.16. 20:12
null
Gina Little (Fotó: Csupasport)
Összesen 602 maratonit futott le életében a 77 esztendős brit Gina Little, aki legutóbb a chicagóin ért célba, így az utolsó, még hiányzó medáliát is begyűjtötte a hat nagy maratonit felölelő sorozatban.

 

A 77 éves, csupa mosoly Gina Little Londonból érkezett, hogy teljesítse a már önmagában elképesztőnek számító 602. maratoniját (!), ám a célba érkezés ennél is jelentősebb tett volt. Ő lett ugyanis a történelem legidősebb futója, aki teljesítette az Abbott World Marathon Majors mind a hat állomását. A hat major viadal mindegyikét befejező futónak járó speciális érmet hosszú évek munkájával szerezte meg: először Londonban ért célba (1983), majd következett New York (1987), Berlin (1988), Boston (1996), Tokió (2010) és egy újabb hosszabb pauzát követően most Chicago.

Gina Little fantasztikus történetével megismerkedhetnek a Csupasporton, ahol olvashatnak egy beszélgetést Simon Szimonettával, a Boost Training-edzésmódszer kitalálójával, aki már a járvány előtt is online tartotta az edzéseit, követőtábora pedig a világ számos pontján évek óta végzi élő közvetítésen keresztül a gyakorlatokat. Most egy újdonsággal készül kezdőknek és profiknak egyaránt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik