Budapest Maratoni: két napra megint a futóké volt a főváros – galéria

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.10.09. 21:15
Szemerei Levente és Csillag Eszter nyerte a 37. Budapest Maratonit vasárnap. A kétnapos futófesztiválon több mint 17 ezren álltak rajthoz.
A hagyományoknak megfelelően Budapest legszebb részein futottak a résztvevők (Fotó: Szabó Miklós)
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A hagyományoknak megfelelően Budapest legszebb részein futottak a résztvevők (Fotó: Szabó Miklós) A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

Tavalyhoz hasonlóan idén sem a Budapest Maratoni keretén belül tartották a maratoni országos bajnokságot. A versenyt Novák Katalin kürtszava indította el a Pázmány Péter sétányon, a köztársasági elnök később a váltóversenyben maga is indult futó párja, a látássérült parasportoló Lengyel Zsófia, valamint a végtaghiányos futónagykövet Juhász Attila, a paratriatlonista Boronkay Péter, a parasportoló László Attila, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, a színész-rendező Szente Vajk és a színész Lévay Viktória társaságában.

A 42 195 kilométeres távon a férfiak között Szemerei Levente diadalmaskodott 2:21:44 órás idővel az ír Derek Crammond (2:29:57) és Kaposi Benedek (2:32:43) előtt, a nőknél pedig 2:59:16-tal Csillag Eszter – kollégánk, Csillag Péter testvére – végzett az élen Bátai Rékát (3:01:04) és Garai Ágnes Szonját (3:04:59) megelőzve.

A kétnapos rendezvényen több mint 17 ezren indultak a 400 métertől a maratoni távig. A futók hazánk 830 településéről érkeztek, külföldről pedig 89 ország sportemberei álltak rajthoz a magyar fővárosban.

(Fotó: Szabó Miklós)
(Fotó: Szabó Miklós)
(Fotó: Szabó Miklós)
(Fotó: Szabó Miklós)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik