Atlétikai vb: Mo Farah a London Eye tetején vett búcsút – képek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.13. 12:45
null
Farah könnyek között élte meg a vereséget (Fotó: AFP)
Usain Bolt mellett a másik legendának, Mo Farah-nak sem sikerült tökéletesre a búcsú, ugyanis kikapott 5000 méteren a londoni atlétikai világbajnokságon. A brit klasszist már a rajt előtt „megfenyegették", majd az ő védjegyévé vált mozdulattal ünnepelt a győztes, miközben Farah könnyek között feküdt a földön. Vasárnap reggel aztán a „Mobotot visszaszerezve", a London Eye tetején búcsúzott el.

A négyszeres ötkarikás aranyérmes Farah – aki mostantól fogva csak utcai versenyeken indul – a múlt pénteki nyitó napon 10 000 méteren megvédte a címét, és szombaton 5000-en is jó esélye volt erre. Azonban három etióp riválisa remek csapatmunkával a hajrában körbezárta, így nem hagyta neki, hogy előrekerüljön, végül Muktar Edris diadalmaskodott.

A harmadikként beérő amerikai Paul Kipkemoi Chelimo már a bemutatásnál jelezte, mindent meg fog tenni, hogy elkapja Farah-t. Az más kérdés, hogy a torok átvágását jelző mozdulatáért utóbb sok támadást kapott.

embed_kod=|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

 

„Az volt, aminek látszott. Csak arra utaltam vele, hogy le fogom győzni Mót" – mondta a verseny után Chelimo a BBC-nek.

A győztes Edris pedig a Farah védjegyévé váló, „Mobot" névre hallgató mozdulattal ünnepelt: „Mo sokszor nyert korábban, de most már nekem is van győzelmem. Én vagyok az új bajnok, ezért mutattam a Mobotot. A saját közönsége előtt nyertem meg az aranyat, miközben nem sok támogatást kaptam a lelátóról."

Közben Farah láthatóan nem tudta leplezni a csalódottságát, és könnyek között feküdt a földön: „Megkönnyeztem a versenyt, pedig hasonlóra nem volt példa korábban. Fantasztikus utazáson vettem részt, sok érzelmet hozott elő belőlem, hogy pont Londonban ért véget, ahol minden elkezdődött. Én is emberből vagyok, és nem volt egyszerű versenyem. Az évek során, amikor mindent kiadtam magamból, az elég volt a sikerhez, de ezúttal nem. Nagyszerű lett volna duplával zárni, ám minden sorozat megszakadegyszer."

Farah vasárnap reggel rendhagyó helyszínen, a London Eye tetején, a városra lenézve mutatta be újra a vele azonosított mozdulatot, és így köszönt el a stadionon belüli versenyzéstől.

Farah a London Eye tetején búcsúzott (Fotók: Telegraph/PA)
Farah a London Eye tetején búcsúzott (Fotók: Telegraph/PA)

 

ATLÉTIKAI VB, LONDON
FÉRFI 5000 MÉTER, DÖNTŐ
1. Muktar Edris (Etiópia) 13:32.79
2. Mo Farah (Nagy-Britannia) 13:33.22
3. Paul Kipkemoi Chelimo (Egyesült Államok) 13:33.30
4. Yomif Kejelcha (Etiópia) 13:33.51
5. Selemon Barega (Etiópia) 13:35.34
6. Mohammed Ahmed (Kanada) 13:35.43
7. Aron Kifle (Eritrea) 13:36.91
8. Andrew Butchart (Nagy-Britannia) 13:38.73

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik