Atlétika: novemberben tárgyalja Salazar ügyét a CAS

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.13. 14:20
null
Novemberben tárgyalja Alberto Salazar ügyét a CAS (Fotó: AFP)
Csak novemberben tárgyalja Alberto Salazar, Mo Farah olimpiai és világbajnok hosszútávfutó korábbi edzőjének fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

 

A szakembert és Jeffrey Brown endokrinológust a doppingszabályok elleni vétség miatt négyéves eltiltással sújtotta tavaly szeptemberben az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA). Az orvos is a CAS-hoz fordult, mindketten tagadják bűnösségüket.

Az USADA közlése szerint a 61 éves tréner – Brownnal szövetkezve – az úgynevezett Nike Oregon Projekt keretében doppingolásra vette rá tanítványait. A gyanú szerint a kubai születésű Salazar és bűntársa vényköteles gyógyszert adagoltak intravénásan versenyzőknek az engedélyezettnél nagyobb dózisban, hogy fokozzák a teljesítményüket.

Travis Tygart, az USADA vezetője azt mondta, hogy az 5800 oldalas vizsgálati anyagban mintegy 30 tanúvallomás állt rendelkezésükre.

A CAS eredetileg az év elejére tervezte az üggyel kapcsolatos tárgyalást, most azonban a november 8. és 16. közötti időszakot tűzte ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik