Atlétika: Jelena Iszinbajeva lehet az orosz szövetség elnöke

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.08.05. 21:25
A női rúdugrás világcsúcstartója, Jelena Iszinbajeva harcba szállhat az Orosz Atlétikai Szövetség (VFLA) elnöki posztjáért.

A TASZSZ orosz hírügynökség értesülése szerint a kétszeres olimpiai bajnok atléta fontolgatja az indulást a választáson, amelyre Vitalij Mutko orosz sportminiszter szerint szeptemberben kerül sor.

Számos orosz atlétához hasonlóan a nemzetközi szövetség (IAAF) határozata értelmében Iszinbajeva sem lehet ott a Rio de Janeiró-i játékokon. Korábban hangsúlyozta: durván és szemtelenül megbüntették a tiszta sportolókat, akiknek nem volt lehetőségük megvédeni magukat, így más sportolók hibáiért bűnhődnek. Az IAAF november 15-én függesztette fel a VFLA tagságát szisztematikus doppingolás miatt, majd június 17-én meghosszabbította a kitiltást.

A VFLA korábbi elnöke, Valentyin Balahnyicsev a botrány következtében tavaly februárban lemondott, majd az IAAF örökös eltiltással sújtotta. Később – 11 hónapig – Vagyim Zelicsenok irányította az orosz szövetséget, amelynek élére január közepén Dmitrij Sljahtyint választották meg.

A háromszoros világbajnok Iszinbajeva 28 alkalommal javította meg a világrekordot, ő volt az első nő, aki öt méter fölé jutott rúdugrásban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik