Atlétika: januárban visszatér a világbajnok síkfutó, Christian Coleman

Vágólapra másolva!
2021.12.17. 11:22
null
Az amerikai sprinter nem megfelelően vezette a holléti nyilvántartást, és három doppingvizsgálatot is elmulasztott (Fotó: AFP)
Másfél éves eltiltása után január végén New Yorkban tér vissza Christian Coleman, a férfi 60 és 100 méteres síkfutás világbajnoki címvédője.

 

A 25 éves vágtázó a Millrose Games nevű fedett pályás viadalon áll majd rajthoz 60 méteren, melyen 6.34 másodperccel ő tartja a világcsúcsot.

Az amerikai sprinter a 2019 szeptemberében Dohában szerzett 100-as vb-címe után a tokiói olimpia első számú favoritjává lépett elő, de 2020 októberében a holléti nyilvántartás nem megfelelő vezetéséért, illetve három doppingvizsgálat elmulasztásáért két évre eltiltották, amit az idén másfél évre mérsékelt a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

Coleman 2020 februárja óta nem versenyzett, így szinte pontosan két év után tér majd vissza.

„Biztosan érzelemmel teli lesz újra rajthoz állni és megmutatni a tehetségemet" – nyilatkozott a Kentucky állambeli Lexingtonban tréningező vágtázó, aki azt is elmondta, hogy a történtek után sokkal figyelmesebben jár majd el a jövőben, és figyel arra, hogy a szabályokat maradéktalanul betartva vezesse a nyilvántartást, hogy mindig rendelkezésére tudjon állni az ellenőröknek.

A sprinter a New York-i versenyen nyerni akar, és bár egyelőre nem tudja, milyen formában lesz, egyértelműen szerepel a tervei között, hogy a márciusi belgrádi fedett pályás világbajnokságon megvédje címét 60 méteren.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik