Atlétika: Iszinbajeváról stadiont neveznek el Dagesztánban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.03.23. 13:23
Jelena Iszinbajeva kétszeres olimpiai bajnok rúdugróról nevezik el rövidesen a dagesztáni Mahacskala újjáépített atlétikai stadionját, amelyet eddig Trudnak (Munka) hívtak.

A névváltoztatást az Oroszországi Föderáció tagköztársaságának sportminisztere, Magomed Magomedov jelentette be, megemlítve, hogy az orosz atléta gyakran felkeresi és második hazájának tekinti az észak-kaukázusi Dagesztánt, ahol a sportolónő édesapja született.

A 34 éves Iszinbajevát – aki a két olimpiai arany mellé egy ötkarikás bronzot, továbbá hét világ- és három Európa-bajnoki címet is szerzett, emellett 28 világcsúcsot állított fel – idén március elején beválasztották az Orosz Doppingellenes Ügynökség vezetőségébe, s a felügyelőbizottság elnöke lett. Tavaly augusztusban bekerült a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába, majd másnap sajtótájékoztatón bejelentette a visszavonulását. A sportolói karrierjét lezáró döntést az után hozta meg, hogy az orosz atlétákat sújtó eltiltás miatt nem versenyezhetett a múlt nyári Rio de Janeiró-i játékokon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik