Atlétika: Halász Bence a „frontot” is legyőzte Oslóban

Vágólapra másolva!
2022.06.17. 14:52
null
Halász Bence a 80 métert ostromolja (Fotó: Penovác Károly / Veszprém Megyei Napló)
A kalapácsvető Halász Bence annak ellenére jutott 79 méter fölé és lett második az oslói Gyémánt Liga-versenyen, hogy előtte nem érezte jól magát.

A szombathelyiek világ- és Európa-bajnoki bronzérmes atlétája, aki csütörtökön este a norvég fővárosban idei legjobbját nyújtotta 79,29 méteres eredményével, az M1 aktuális csatornának pénteken úgy nyilatkozott, hogy a viadalra indulva nyomottnak érezte magát.

„A legutóbbi műtétem óta mondhatni egy kicsit frontérzékeny vagyok és lehet, hogy a közelgő eső volt rám ilyen hatással, de amikor bemelegítés után kimentünk a küzdőtérre, ott már nem volt ilyen érzésem és fel tudtam pörögni a versenyre” – jegyezte meg Halász, akinek nem könnyítette meg a dolgát, hogy közvetlenül az első sorozat előtt eredt el az eső és vizes lett a dobókör.

A Dobó SE kalapácsvetőjének elmondása szerint néhány sorozat alatt megszokta a körülményeket és folyamatosan javult a teljesítménye.

Halász arról is beszélt, hogy reményei szerint minél hamarabb sikerül áttörnie a 80 méteres határt, melytől mindössze 12 centiméterrel gyengébb az egyéni csúcsa. Ugyanakkor nem szeretne emiatt stresszelni, mert tudja, hogy benne van ez az eredmény és előbb-utóbb sikerül megdobnia.

„Szombaton Franciaországban versenyzek és nem tartom kizártnak, hogy ott sikerüljön először” – nyilatkozta Halász Bence.

A szombathelyi nehézatléta számára sűrű lesz a program a folytatásban. Júliusban világbajnokságot, majd augusztusban Európa-bajnokságot rendeznek, melyek egyaránt fontosak a számára, ugyanakkor a müncheni kontinensviadalt tekinti főversenynek, mivel az év ugyanazon időszakában rendezik, mint jövőre a budapesti világbajnokságot.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik