Atlétika: edzője szerint Bolt 9.50 alá viheti a világrekordot 100 méteren

Vágólapra másolva!
2012.04.26. 22:51
null
Usain Bolt dominálni szeretne a londoni olimpián is (Fotó: Action Images)
Címkék
Edzője, Glen Mills szerint Usain Boltban megvan a sebesség ahhoz, hogy 9.50 mp alá szorítsa a 100 méteres síkfutás világrekordját.



Mills – aki 2004 óta dolgozik a jamaicai sprinterrel – az IAAF egy konferenciabeszélgetésén mondta el, hogy szerinte Bolt 9.49-re vagy még jobbra is képes, azaz jelenlegi világrekordját, a 9.58-at is képes felülmúlni.

„Nem hiszem, hogy ez lehetetlen lenne a számára, de ehhez jó körülmények is szükségesek. Nem vagyok benne biztos, hogy Londonban az időjárás kedves lesz hozzá” – mondta a tréner.

Mills megerősítette, hogy tanítványa május 5-én futhat először 100 métert az idényben egy jamaicai meghívásos versenyen. Ezen a viadalon ott lesz a 100 méter aktuális világbajnoka, a szintén jamaicai Yohan Blake is, ám ő 200-on indul majd.

„Usain jó állapotban van, kész rá, hogy a jövő héten rajthoz álljon. Azt várom, hogy jól menjen. Jó formában van, jó időt is várok tőle” – mondta Mills, cáfolva egyúttal, hogy a 25 éves vágtázó megsérült volna egy jótékonysági labdarúgó-mérkőzésen.

Korábban maga Bolt is úgy nyilatkozott: szeretné megjavítani a világcsúcsát mind 100-on, mind 200-on. „Az emberek azt várják tőlem, hogy 9.4-et vagy 19-et fussak, vagy valami hasonlóan elképesztő időt – mondta az olimpiai bajnok a BBC-nek adott interjúban. – Keményen dolgozom, hogy a lehető leggyorsabb lehessek. Ha dominálni fogok az olimpián, élő legendává válok, ami elég jól hangzik.”

A 62 éves Mills nem látja bajnak, hogy versenyzője Londonban olyan futókkal is összecsaphat, akiket korábban doppingvétség miatt hosszabb-rövidebb időre eltiltottak, mint például a brit Dwain Chambers vagy az amerikai Justin Gatlin.

„Senkit sem szabadna egy életére eltiltani. Mindenkinek meg kellene adni az esélyt, hogy felépítse magát. Az emberek azt remélik, hogy ezek a futók, akik ilyen hibát követtek el, tanulnak ebből, és a folytatásban tisztességesen versenyeznek – távol maradva a doppingtól. A szabály az, hogy ha elkövetsz egy vétséget, akkor bűnhődsz érte, és miután letöltötted a büntetést, újrakezdheted. A szabályok szerint kell versenyezned. Ezzel nincs problémám. Hiszen még azok az emberek, akik gyilkosságot követnek el, azoknak is van bocsánat” – mondta Mills.

kerdes=Ön szerint képes lesz-e Usain Bolt 9.50 alá szorítani a 100 m világcsúcsát?|opcio1=Igen.|opcio2=Nem.|
cikkertekelo_szavazas
cikkertekelo_szavazas
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik