Atlétika: Duplantis és Rojas lett az év legjobbja

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.12.06. 07:26
null
Armand Duplantis (Fotó: AFP)
A svéd Armand „Mondo” Duplantis és a venezuelai Yulimar Rojas lett az év férfi, illetve női atlétája a nemzetközi szövetség (WA) bejelentése alapján – írja az MTI.

 

Az idén virtuálisan megrendezett ceremónián – melyről a WA hírlevele számolt be – mindkét nemnél világcsúcstartót díjaztak: Duplantis fedett pályán kétszer döntött rekordot, melyet február óta 618 centiméterrel tart, majd szabadtéren egy centivel megjavította a legendás Szerhij Bubka 614 centiméteres csúcsát, összességében pedig 16 viadalon maradt veretlen ebben az évben.

„Furcsa szezon volt, de sikerült néhány jó eredményt elérnem. Nem volt különösebb tervem, csak versenyezni és megmutatni, amit tudok” – mondta a 21 éves rúdugró, aki minden idők legfiatalabb nyertese lett.

Yulimar Rojas (Fotó: AFP)
Yulimar Rojas (Fotó: AFP)

 

Rojas 2020-ban 15.43 méterre javította a női hármasugrás fedett pályás világrekordját. A díjátadón úgy fogalmazott, nem számított az elismerésre, aminek azonban rendkívül örül.

„Már az, hogy az öt legjobb közé kerültem, győzelem volt számomra, de az, hogy el is nyertem a díjat, sokat jelent nekem és a csapatomnak is” – jelentette ki a 25 éves atléta.

A végeredményt a nemzetközi szövetség tanácsának, illetve a nemzetközi atlétika „családjának” szavazatai és a szurkolók voksai alapján hirdették ki. Előbbié 50, utóbbi kettőé pedig 25-25 százalékban számított be a végelszámolásnál.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik