Asztalitenisz-vb: véget ért a magyarok nagy kalandja

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 19:44
null
Utolsóként az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros is elbúcsúzott (Fotó: Dömötör Csaba)
Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám páros is kikapott az esti nyolcaddöntőben, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatott ezzel befejezte szereplését a budapesti világbajnokságon.

 

Mire elkezdődött az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős nyolcaddöntője, már eldőlt, hogy a budapesti világbajnokságon a két fiatal az utolsó, aki a mieink közül még versenyben van. Az ötödik helyen kiemelt magyar páros célja természetesen az volt, hogy meghosszabbítsa a maguk és így a magyar válogatott részvételét is a világbajnokságon, amihez a portugál Tiago Apolonia, Joao Monteiro duót kellett volna legyőzni. Ami az esélyeket illeti, ha nem is a mieink felé billent a mérleg nyelve, nem tűnt reménytelennek sem a helyzet. Az egyénileg rendkívül képzett portugálok korábban más párral indultak világversenyen, így együtt most szerepelnek először, viszont működik a kooperációjuk, amit bizonyít, hogy a selejtezőből indulva jutottak el a nyolcaddöntőig. Ezzel szemben Ecseki és Szudi már régebben együtt vannak, ami előnyt jelent, viszont kevésbé számítanak rutinosnak, mint a két portugál.

Az első játszma nagyjából úgy alakult, ahogy reméltük, legalábbis ami a végjátékot illeti: a portugálok egy-két ponttal végig vezettek, Ecsekiék azonban a legjobb pillanatban, 9:9-nél utolérték őket és megnyerték a szettet. A folytatásban azonban mintha kicserélték volna a mieinket. Rengeteg hiba csúszott a játékba, amitől érezhetően idegessé váltak, s ez az eredményben is visszaköszönt. A második szett simán, a harmadik nagyon simán elúszott, s érezhető volt, hogy innen csak 180 fokos fordulattal lehet visszakapaszkodni, de miután ez elmaradt, kiesés lett a vége.

„El kell ismerni, jobbak voltak. Nem erre számítottunk, azt hittük jobb esélyünk lesz, de a második játszmától változtattak a taktikán, aktívabbak lettek, mi pedig alig jutottunk lehetőséghez. Nem is elsősorban az volt a gond, hogy sokat hibáztunk, inkább, hogy szinte kizártak bennünket a játékból” – mondta Szudi Ádám.

„Sajnos nem tudtuk azt nyújtani, amit szerettünk volna, a portugálok jól érezték, hogy mi vezethet sikerre velünk szemben. De nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ilyen fiatalon nyolcaddöntőt játszhattunk, ráadásul idehaza, fantasztikus hangulatban” – fogalmazott Ecseki Nándor.

A mieink számára ezzel befejeződött a világbajnokság, amelytől a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros, az Ecseki Nándor Szudi Ádám férfi páros és a Madarász Dóra, Pergel Szandra női páros révén három nyolcaddöntős hellyel és néhány szép, helyenként bravúros győzelemmel a tarsolyában búcsúzott el a magyar válogatott.

 

 

ASZTALITENISZ-VB
FÉRFI PÁROS. NYOLCADDÖNTŐ

Apolonia, Monteiro (portugál)–Ecseki Nándor, Szudi Ádám 4:1 (–9, 7, 2, 8, 4)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik