Asztalitenisz-vb: Sokszor nem értettem, mi történik – Lakatos

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.22. 13:53
null
Majoros Bence az olasz Matteo Mutti elleni győzelmével tette biztossá főtáblás helyét (Fotó: AFP)
Hat férfi játékosunk közül négy, Majoros Bence, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás és Szudi Ádám is kvalifikálta magát a főtáblára, két fiatal vb-újoncunk, András Csaba és Juhász Patrik számára viszont véget ért ez a versenyszám a budapesti asztalitenisz-világbajnokságon a Hungexpón.


Férfi egyesben négy magyar állt asztalhoz a kora délutáni programban, s mind a négyük számára a főtáblára jutás volt a tét. A papírforma alapján Majoros Bence, Ecseki Nándor, Lakatos Tamás és Szudi Ádám is egyértelmű esélyese volt a maga mérkőzésének, amit a játékukkal igazoltak is, simán vették az akadályt, úgy, hogy négyen összesen két játszmát vesztettek.

„A főtáblára jutás volt az elsődleges cél, ez sikerült. Az első szettben még bizonytalan voltam, de aztán összeállt a taktika, látszott, mit kell játszani, s attól kezdve már nem volt gond” – mondta Majoros Bence az olasz Matteo Mutti elleni győzelmet követően.

„Az elején egy kicsit ideges voltam, mégiscsak a főtáblára jutásért mérkőztem, de gyorsan megnyugodtam, mert éreztem, hogy jobb vagyok” – magyarázta Ecseki Nándor,miután öt játszmában megverte a malajziai Javen Choongot.

„Ez a meccs egy közepes edzésnek felelt meg. Arra mindenképpen jó volt, hogy bizonyos játékelemeket gyakoroljak, hiszen a folytatásban egészen biztosan nehezebb vetélytársak jönnek” – fogalmazott Szudi Ádám a venezuelai Cecilio Correa elleni, valóban nem túl izgalmas találkozót követően.

„Meglehetősen furcsa volt a srác stílusa, sokszor magam sem értettem, mi történik az asztalnál. Idő kellett hozzá, hogy legalább megközelítőleg megértsem a történéseket, de sebaj, a lényeg, hogy megvan a csoportelsőség” – foglalta össze a mauritiusi Akhlien Yogarajah elleni összecsapását Lakatos Tamás.

Két vb-újoncunk, a 16 éves András Csaba és a 18 esztendős Juhász Patrik ebben a körben már nem játszott, a csoportjukban viszont még volt mérkőzés, aminek a végére kiderült, hogy mindketten a második helyen végeztek, így ők nem jutottak tovább a főtáblára.

ASZTALITENISZ-VB
FÉRFI EGYES, SELEJTEZŐ
13. CSOPORT
A végeredmény:
1. Devos (belga) 2 győzelem, 2. András Csaba 1, 3. Abo Yaman (jordániai) 0

19. CSOPORT
A végeredmény:
1. Allegro (belga) 2, 2. Juhász Patrik 1, 3. Nguyen (viatnami) 0

23. CSOPORT
Majoros Bence–Mutti (olasz) 4:1 (–9, 4, 6, 4, 7). A végeredmény: 1. Majoros 2 győzelem, 2. Mutti 1, 3. Ahmedov (türkmén) 0

28. CSOPORT
Ecseki Nándor–Choong (malajziai) 4:1 (–9, 3, 9, 6, 8). A végeredmény: 1. Ecseki 2, 2. Choong 1, 3. Moumjoghlian (libanoni) 0

41. CSOPORT
Lakatos Tamás–Yogarajah (mauritiusi) 4:0 (5, 10, 6, 6). A végeredmény: 1. Lakatos 2, 2. Hrisztovon (ciprusi) 1, 3. Yogarajah 0

42. CSOPORT
Szudi Ádám–Correa (venezuelai) 4:0 (4, 3, 5, 6). A végeredmény: 1. Szudi 2, 2. Correa 1, 3. Mahmuti (koszovói) 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik