Asztalitenisz-vb: majdnem sikerült a bravúr a Szudi, Pergel duónak

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 11:36
null
Pergel és Szudi közel járt a bravúrhoz (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem sok hiányzott a szenzációhoz, ám végül beigazolódott a papírforma: a Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős 4:2-re kikapott a világbajnoki címvédőtől a vegyes párosok nyolcaddöntőjében.

 

A vegyes párosok nyolcaddöntőjével kezdődött meg a világbajnokság negyedik napja. A januári budapesti world tour-versenyen döntőt játszó Szudi Ádám, Pergel Szandra kettős eddig a vb-n is remekelt, egy dán, majd egy amerikai pároson át jutott be a legjobb 16 közé úgy, hogy a két mérkőzésen csupán egyetlen játszmát vesztett. Ezúttal viszont a korábbiaknál nagyságrendekkel nagyobb kihívás várt a két magyar játékosra, hiszen a nyolc közé jutásért a Josimura Maharu, Isikava Kaszumi duó volt az ellenfél. A japánokról érdemes tudni, hogy négy évvel ezelőtt Kínában vb-döntőt játszottak, s ezüstérmesek lettek, míg két évvel ezelőtt Düsseldorfban megnyerték az aranyat, azaz most címvédőként és a vegyes páros második kiemeltjeként vártak a mieinkre.

Szudi és Pergel nem ijedt meg a „nagy” nevektől, olyannyira, hogy a magyar páros káprázatos játékkal rukkolt elő: ha kellett, kegyetlenül lezárta a labdamenetet, de szükség esetén finom megoldásokat választva szerzett pontot. Ennek köszönhetően 1:0-ra és 2:1-re is a mieink vezettek, azaz már-már levegőbe lógott a meglepetést. Megérezték ezt az ázsiaiak is, egy sebességgel feljebb kapcsoltak, s ugyan Szudiék ebben a ritmusban is abszolút partnerek, egyenrangú ellenfelek voltak, több apró hibát is elkövettek, ami végül is Josimura és Isikava felé billentette a mérleg nyelvét.

„Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, hiszen közel voltunk a bravúrhoz. Most is látszott, hogy ilyen szintű ellenfelekkel szemben rendkívül pontosan kell játszani, mert minden megingást kihasználnak” – mondta a mérkőzést követően Pergel Szandra.

„A hatodik játszmában 8:4-re vezettünk, ha azt a szettet megnyerjük, kíváncsi lettem volna, miként alakul a döntő játszma. Most még kicsit szomorúak vagyunk, de összességében elégedettek lehetünk a szereplésünkkel, a kiemelésünknek megfelelő helyen végeztünk úgy, hogy jó párosokat győztünk le” – tette hozzá Szudi Ádám.

ASZTALITENISZ-VB
VEGYES PÁROS, NYOLCADDÖNTŐ

Josimura, Isikava (japán)–Szudi Ádám, Pergel Szandra 4:2 (–5, 12, –6, 6, 8, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik