Asztalitenisz-vb: magyar győzelemmel indult a selejtező

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.21. 11:12
null
A Majoros Bence, Bálint Bernadett kettős sikerrel kezdett (Fotó: Földi Imre)
Magyar győzelemmel kezdődött meg Budapesten az 55. egyéni asztalitenisz-világbajnokság, a Majoros Bence, Bálint Bernadett kettős a vegyes páros selejtezőjének első fordulójában 3:1-re győzte le bosnyák ellenfelét.

 

Beindult a nagyüzem, a vb első napján 13 magyar érdekeltségű mérkőzést játszanak a Hungexpo G- és A-pavilonjában. Az elsőt a Majoros Bence, Bálint Bernadett kettős vívta a bosnyák Luka Matkovic, Beima Busatic duó ellen, s a várakozásnak megfelelően a mieink gond nélkül vették az akadályt, mindössze egy játszmát engedtek át az ellenfélnek.

Korábban még nem játszottunk együtt, szoknunk kell egymást, ezért volt néhány apró hibánk, de biztosak vagyunk abban, hogy lesz ez még jobb is. A célunk, hogy a lehető legtöbbet hozzunk ki ebből a párosból” – mondta a találkozót követően a 21 éves Majoros Bence.

A terem nagyon tetszik, játékos szempontból ideális, nem túl gyors, de nem is lassú a labda. A következő fordulóban algériai párossal találkozunk, nem ismerjük őket, de bízunk benne, sikerrel vesszük azt az akadályt is” – tette hozzá a 23 esztendős Bálint Bernadett.

A magyar kettős legközelebb ma délután 15.30-kor áll asztalhoz az algériai Szami Heruf, Linda Lograibi egység ellen, a győztes pedig kvalifikálja magát a főtáblára.

ASZTALITENISZ-VB
VEGYES PÁROS, SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ

Majoros Bence, Bálint Bernadett–Matkovic, Busatlic (bosnyák) 3:1 (4, –11, 6, 3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik