Asztalitenisz-vb: Madarász Dóra is elbúcsúzott

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.24. 12:06
null
Nem sikerült a nagy bravúr Madarász Dórának (Fotó: Dömötör Csaba)
Minden eddiginél nagyobb bravúr kellett volna Madarász Dórától ahhoz, hogy legyőzze a szingapúri Feng Tian-vejt, ám ez most elmaradt, az ázsiai jutott be a legjobb 16 közé. Számunkra női egyesben is befejeződött a budapesti asztalitenisz-világbajnokság.

 

Egyesben – beleértve a férfiakat és a nőket – egyetlen magyar maradt állva szerdára, Madarász Dóra. A szekszárdiak válogatottja kedd este óriási meccsen, 1:3-ról fordítva győzte le a holland-kínai Li Jiet, s jutott be ezzel a legjobb 32 közé. A folytatás még nehezebb feladatot ígért: a világranglista-10. Feng Tian-vej várt Madarászra.

A szingapúri játékerejét a világranglistás helyén túl jól tükrözi, hogy a gyűjteményében több más értékes medália mellett van csapat-világbajnoki arany, párosban vb-, egyesben olimpiai bronzérem. A 32 éves világklasszis a legjobb kínaiakra is veszélyes, így nem volt meglepő, hogy a világranglistán 70. helyen álló Madarász Dórával szemben gyakorlatilag végig irányította a mérkőzést. A hazai közönség buzdítását élvező magyar játékos jól tartotta magát, akadtak remek megoldásai, szép poénjai, de igazán megszorongatni nem tudta Feng Tian-vejt.

„A szingapúri nem véletlenül van az első tízben a világranglistán, a taktikát betartva nagyon precízen játszott, végig dominált, lélegzetvételnyi esélyt sem adott. Pedig felkészültem belőle, videókat elemeztem, de most ez sem volt elég” – mondta Madarász Dóra.

Ezzel az is eldőlt, hogy a mieink számára a vegyes páros után női egyesben is befejeződött a világbajnokság. Az esti programban még a női és a férfi páros nyolcaddöntőjében érdekeltek leszünk.

ASZTALITENISZ-VB
NŐI EGYES. A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Feng Tian-vej (szingapúri)–Madarász Dóra 4:0 (7, 4, 8, 8)

A mieink további programja
18.00: Női páros, nyolcaddöntő

Madarász Dóra, Pergel Szandra–Szun Jing-sa, Vang Man-jü (kínai)
18.45: Férfi páros, nyolcaddöntő
Ecseki Nándor, Szudi Ádám–Apolonia, Monteiro (portugál)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik