Asztalitenisz-vb: két férfi párosunk feljutott a főtáblára

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2019.04.22. 17:14
A férfi és női egyes után a párosok selejtezőjével folytatódott a budapesti asztalitenisz-világbajnokság, s a mieink továbbra is őrzik remek mérlegüket, a férfiaknál a Lakatos, Majoros és az András, Juhász kettős főtáblára jutott, a nőknél viszont a Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz duó nagy csatában kiesett – ez volt a vb második napjának első magyar veresége.

Az András Csaba, Juhász Patrik duó tagjainak egyesben nem sikerült kvalifikálni magukat a főtáblára, a kettejük alkotta páros viszont nagy lehetőség előtt állt: a korántsem verhetetlen malajziai Muhamad Ashraf Haiqal, Chee Feng Leong duón kellett átverekednie magát. A találkozó úgy indult, hogy nem is lesz gond, az első két, viszonylag simán megnyert játszma után viszont egy kicsit megtorpant a két fiatal, ám hogy helyén van a szívük, azt bizonyítja, hogy a döntő játszmát végül 11:9-re megnyerték. Mindez azt jelenti, hogy a 16 éves András Csaba és a 18 esztendős Juhász Patrik pályafutásuk során először szerepelhetnek világbajnokság főtábláján, amire nem is kell sokat várniuk, a 32 közé jutásért zajló meccseket ugyanis még a ma esti programban megrendezik.András Csaba, Juhász Patrik duó tagjainak egyesben nem sikerült kvalifikálni magukat a főtáblára, a kettejük alkotta páros viszont nagy lehetőség előtt állt: a korántsem verhetetlen malajziai Muhamad Ashraf Haiqal, Chee Feng Leong duón kellett átverekednie magát. A találkozó úgy indult, hogy nem is lesz gond, az első két, viszonylag simán megnyert játszma után viszont egy kicsit megtorpant a két fiatal, ám hogy helyén van a szívük, azt bizonyítja, hogy a döntő játszmát végül 11:9-re megnyerték. Mindez azt jelenti, hogy a 16 éves András Csaba és a 18 esztendős Juhász Patrik pályafutásuk során először szerepelhetnek világbajnokság főtábláján, amire nem is kell sokat várniuk, a 32 közé jutásért zajló meccseket ugyanis még a ma esti programban megrendezik.

Az esélyesként asztalhoz álló Lakatos Tamás, Majoros Bence duónak jóval könnyebb dolga volt a pakisztáni Asim Qureshi, Faizan Zahoor kettőssel szemben, a mieink simán hozták is a papírformát, így ők is csatlakoztak a főtáblások mezőnyéhez, köztük az ötödik helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám duóhoz.

„Mivel nagyon szeretek párost játszani, vártam már ezt a meccset, örülök, hogy ebben a számban is sikerült győzelemmel bemutatkozni”– mondta Lakatos Tamás.

A nőknél a Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz párosra nagy kihívás várt a selejtezőben, a szingapúri Koj Zsuj-hszüan, VongHszin-zsu egységgel szemben nem is feltétlenül a mieink voltak a favoritok. Ennek ellenére megvolt a sansz a bravúrra, az ötödik szettben 10:9-nél játszmalabdájuk is volt Bálintéknak, mégsem sikerült nyerni.

„Sajnos sokat hibáztunk, különösen az első érintéseknél, amit az ellenfél ki is használt. Ennek ellenére eljutottunk a meccslabdáig, ami azt jelzi, pariban voltunk velük. Kár, hogy így alakult, szívesen játszottam volna még a világbajnokságon”– mondtaNagyváradi Mercédesz,akinek – lévén, hogy ő csak ebben az számban állt asztalhoz – máris befejeződött a verseny.

Közben a nemzetközi szövetség hétfői kongresszusán döntöttek a 2021-es egyéni és a 2022-es csapat-világbajnokság helyszíneiről. A várakozásoknak megfelelőn a sportág nyit Amerika felé, így két év múlva Houston, a rá következő évben pedig a kínai Csengtu lesz a házigazda.

ASZTALITENISZ-VB, BUDAPEST
FÉRFI PÁROS, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Lakatos Tamás, Majoros Bence–Qureshi, Zahoor (pakiszktáni) 3:0 (7, 6, 3)
András Csaba, Juhász Patrik–Haiqal, Leong (malajziai) 3:2 (5, 7, –9, –7, 9)

NŐI PÁROS, SELEJTEZŐ
Koj Zsuj-hszüan, Vong Hszin-zsu (szingapúri)–Bálint, Nagyváradi Mercédesz 3:2 (9, –6, 5, –8, 10)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik