D. S. B.
2023.03.24 13:50 Frissítve: 2023.03.24 15:01

Wigan: nem kaptak fizetést, nem mentek edzésre a játékosok

Az angol másodosztályban 38 forduló után utolsó, 24. helyen álló Wigan Athletic játékosai nem mentek el a csapat pénteki edzésére, mert nem kapták meg legutóbbi fizetésüket – számolt be róla a wigantoday.net.

 

Nem kaptak fizetést, nem mentek edzésre a Wigan játékosai (Fotó: Getty Images)

Mint írják, a Wigan játékosai azért maradtak távol a pénteki edzéstől, mert ebben az idényben már negyedszer nem kapták meg időben a fizetésüket a játékosok.

A hírek szerint a személyzet végül egy hét csúszással megkapta a bérét, de a labdarúgók kifizetése továbbra is várat magára.

A játékosok az elmaradt bérek ellenére pályára léptek a Burnley, a Coventry és a Watford elleni meccseken is, de most elfogyott a türelmük és a probléma megoldásáig távol maradnak az edzésektől.

Az egyszeres angol és tízszeres Sierra Leone-i válogatott, a 2012-es londoni olimpián is résztvevő Steven Caulker is megszólalt a csapat körül történtekről. Kitért rá, elfogadja, ha egy-két alkalommal késve kapják meg a fizetésüket, de az idényben a mostani már az ötödik ilyen alkalom és ez számára elfogadhatatlan.

„Mindennap azt mondták nekünk, hogy a pénz úton van és remélhetőleg már délután a számlánkon lesz. 14 nappal később a fizetésünk még mindig nem érkezett meg. Aggodalomra ad okot, hogy legközelebb április 7-én kapnánk fizetést, de a klub nem tudta megerősíteni, hogy lesz erre elég pénze. Amióta a klubhoz jöttem, azt látom, hogy a labdarúgók és a háttérstáb fáradhatatlanul dolgozik azért, hogy a másodosztályban tartsuk a csapatot, de a helyzet napról napra fájdalmasabb” – jegyezte meg Caulker.

Az egyszeres FA-kupa-győztes Wigan egyébként nem fut jó idényt, hiszen 38 bajnokijából mindössze hetet tudott megnyerni 13 döntetlen és 18 vereség mellett, hátránya pedig nyolc pont a bennmaradást érő helyen álló Cardiffhoz képest, hiszen a sereghajtótól további három pontot levontak, ráadásul legutóbb februárban tudott nyerni, azóta nyolc bajnokin öt döntetlen és három vereség a mérlege.

 

2023.06.02 22:56:00

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A United csak tizenegyesből tudott betalálni, és ez kevés volt ahhoz, hogy megnyerje a manchesteri derbit.

2023.05.30 21:35:10

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Ide nem jön dúsgazdag szerencselovag, hiszen arról stadionbeli felirat tanúskodik, mi a vélemény róluk errefelé: „A labdarúgás a szurkolóké, nem a sejkeké, az oligarcháké, az esélylesőké és a bankároké.”

2023.05.25 20:31:09

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A Man. United bebiztosította magának a Bajnokok Ligája-indulást a következő idényre.

2023.05.24 23:48:50

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Premier League megnyerése a múlt ismeretében nem volt kihívás. A BL igen. Az legalizálná az elköltött eurószázmilliókat, akkor lehetne azt mondani, hogy a 2008-ban útjára indított arab futballprojekt végre sikeres. Bár szurkolói hovatartozástól függően alighanem sokan vitatják, de talán (vagy legfeljebb?) akkor lehet elkezdeni leszámolni az első és második számú manchesteri csapat kitételével.

2023.05.21 15:35:48

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Julián Álvarez korai gólja döntött a nem túl nagy iramú mérkőzésen.