Wenger: Két gólt ajándékoztunk a Chelsea-nek

Vágólapra másolva!
2012.09.30. 13:05
null
Wenger szerdán az Olympiakosz elleni, hazai Bajnokok Ligája-mérkőzésen javíthat csapatával (Fotó: Action Images)
A Premier League 6. fordulójának szombati játéknapja után Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere sajnálja, hogy nem sikerült pár perccel tovább megtartani az egygólos hátrányt, André Villas-Boas, a Tottenham szakvezetője szerint a mérkőzés egészében fantasztikusan játszott az Old Traffordon diadalmaskodó csapata, míg a Liverpoolt irányító Brendan Rodgers a Norwich otthonában újfent mesterhármast jegyző Luis Suárezt méltatta.

Az angol labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának (londoni) rangadóján a Chelsea idegenben 2–1-re legyőzte az Arsenalt. Arsene Wenger, az „ágyúsok” menedzsere szerint két gólt ajándékoztak ellenfelüknek.

„Jó csapat ellen játszottunk, de úgy érzem, odaadtuk nekik a meccset. Három kapura lövésük volt, és két gólt szereztek – bosszankodott Wenger. – Nem védekeztünk olyan színvonalon, ahogy egy ilyen meccsen kellett volna. A játékunk minőségével és a hozzáállással nem volt gond, de jobb egyéni teljesítményekre van szükség, hogy elérjük a céljainkat.”

Wenger hozzátette, a szabad- és szögletrúgások jelentették a két csapat közötti különbséget. A francia szakembernek arról is ki kellett fejtenie a véleményét, miért csak a kispadon számított Per Mertesackerre, csapata német védőjére, aki az utóbbi időben meghatározó tagja volt a védelemnek.

„Mindig az ellenféltől függ, hogy kikkel állunk fel. Lehet, hogy rossz döntést hoztam, de ha Koscielnyt vagy Vermaelent ültetem a padra, akkor az lenne a baj.”

„Nem engedhetjük meg magunknak, hogy rögzített szituációkból kapjunk gólt. Ezek mindig visszavetnek minket. Két rangadót játszottunk az elmúlt hét napban, ez nagyon nehéz volt. Egy nagy meccs után mindig hatvanöt százalék esélyed van megnyerni a következő összecsapást, de ma az egyenlítés után újabb gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, amely után rendre visszaverték az ellentámadásainkat. Ilyen téren ma nem voltunk a megfelelő szinten” – fejtette ki Wenger.

A francia szakvezető megjegyezte, Petr Cech, a vendégek kapusa nagyban hozzájárult a Chelsea győzelméhez.

A „kékek” menedzsere, Roberto Di Matteo nyilatkozatának első felében gólszerzőit (Fernando Torrest és Juan Matát) dicsérte.

„Úgy tűnik, Mata nagyon jó állapotban van, miután egy kicsit pihentettük. Torres is kiválóan teljesített. Nagyon fontos gólt lőtt, a játék minden területén jó teljesítményt nyújtott. Ő csapatjátékos, igazán keményen dolgozik, és mindig veszélyt teremt az ellenfél kapujára” – kezdte Di Matteo.

„Nagyon örülök a teljesítményünknek, megérdemelten nyertünk. Remek csapat ellen játszottunk, azzal a szándékkal jöttünk, hogy nem hagyjuk az Arsenalt saját ritmusában játszani. Rengeteg munka vár még ránk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, próbálunk fejlődni” – folytatta az olasz szakember.

„Az, ahogyan az Arsenal otthonában játszottunk, meghozta a hitünket, hogy többféle stílusban is tudunk futballozni. A jövőben azon leszünk, hogy még több játékrendszerben tudjunk játszani, mint a korábbiakban” – zárta mondandóját Di Matteo.

ARSENAL–CHELSEA 1–2

A Fulham otthonában győzedelmeskedő Manchester City menedzsere, Roberto Mancini szerint nagyon jól játszott együttese. A szakember elmondta, a hajrában becserélt, majd egy perccel később győztes gólt szerző Edin Dzekót azért nem nevezte a kezdőbe, hogy senki ne legyen fáradt a soron következő mérkőzések előtt.

„Nagyon jó futballt és meccset játszottunk. Két gólt szereztünk, de lőhettünk volna még legalább ugyanennyit – értékelt Mancini. – Nehéz mérkőzés volt, mert az ellenfél húsz perc után egy jogtalan büntetővel vezetett egy nullára. Nem volt könnyű döntés Dzekót a padra ültetni, de három nap múlva újabb nagyon fontos mérkőzés vár ránk. Tudom, hogy jó játékosaink vannak. Amikor kijelölöm a kezdőcsapatot, tisztában vagyok vele, hogy a kispadon hét hasonló képességű labdarúgó foglal helyet.”

„Nagyon fontos volt, hogy közel maradjunk a Chelsea-hez. Különösen nehéz napokat élünk, de a szezon nagyon hosszú. Úgy gondolom, ezen a meccsen már nagyon közel voltunk ahhoz a szinthez, amit az előző szezonban képviseltünk. Azt hiszem, a válogatott mérkőzések miatti szünet után minden rendben lesz” – bizakodott a szakember.

FULHAM–MANCHESTER CITY 1–2

A Liverpoolnak szombaton „kijött a lépés". Brendan Rodgers csapata Luis Suárez vezérletével – az uruguayi válogatott támadó mesterhármast jegyzett – 5–2-re diadalmaskodott a Norwich vendégeként.

Rodgers nem mehetett el szó nélkül Suárez teljesítménye mellett, különösen annak fényében, hogy a támadó a tavalyi szezonban is háromszor volt eredményes a Norwich otthonában.

„Emlékszem a tavalyi meccsre és a góljaira. Hihetetlen volt – kezdte Brendan Rodgers, aki a szombati mérkőzéssel folytatta értékelését. – Az első gólunk fantasztikus volt, gyönyörű kombináció után jutottunk el az ellenfél kapujáig, Suárez pedig jól fejezte be a támadást. A második gólja őt jellemzi, mert körülbelül tíz másodperccel korábban egy sokkal nagyobb helyzetet hagyott ki. Azonban nem keseredett el, visszakapta a labdát, átjátszotta a védőt és betalált. Ez egy különleges nap volt a számára, az pedig még fontosabb, hogy a csapatnak is.”

„Természetesen nagyon elégedett vagyok. Nem vagyok meglepve, mert az Arsenal (0–2) és a West Bromwich (0–3) elleni meccstől eltekintve mindig remek teljesítményt nyújtottunk. Ahhoz, hogy a Norwich stadionjában öt gólt szerezz, kiemelkedő teljesítményt kell nyújtanod” – tette hozzá a szakember.

NORWICH CITY–LIVERPOOL 2–5

A Manchester United második félidei nyomasztó mezőnyfölénye ellenére 22 év után vereséget szenvedett hazai pályán a Tottenhamtől. Sir Alex Ferguson, a „vörösök” menedzsere csalódottan értékelt.

„Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, a második percben kapott gól kicsit megtört minket. A félidő végéig megpróbáltunk változtatni a dolgokon” – mondta Ferguson, de ez nem sikerült, hiszen Gareth Bale gólja után kétgólos Tottenham-előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

„A második félidő fantasztikus volt. Többet érdemeltünk volna, nagyon pechesek voltunk. Jobban kellett volna kezelnünk a szituációt – mondta Ferguson arról az esetről, hogy Nani szépítő gólja után egy perccel Clint Dempsey révén ismét kétgólosra hízott a vendégek előnye. – Remekül jöttünk ki a második félidőre. Ha az egy kettes eredményt tudjuk tartani pár percig, megnyerhettük volna a mérkőzést” – vélekedett a szakember, akinek csapata a második félidőben több mint tízszer annyit passzolt, mint a Tottenham játékosai.

André Villas-Boas, a londoniak menedzsere ellentétes, mégis hasonló félidőkről beszélt.

„Kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk az első és a második félidőben is, de különböző módon. Az elsőben támadófutballt játszottunk, a másodikban fegyelmezetten védekeztünk, hogy megtartsuk az előnyünket – mondta a portugál szakember. – Ez az este hatalmas örömöt okoz számunkra, és mindenki úgy érzi, megérdemeltük a sikert.”

Villas Boas hozzátette, különösen csapata alázatos védekezése tetszett neki, illetve játékosai kiváló teljesítményt nyújtottak, ami biztató a jövőre nézve.

MANCHESTER UNITED–TOTTENHAM 2–3
ANGOL PREMIER LEAGUE
6. FORDULÓ
Arsenal–Chelsea 1–2 (Gervinho 42., ill. Torres 20., Mata 54.)
Everton–Southampton 3–1 (Osman 25., Jelavic 32., 38., ill. Ramírez 6.)
Fulham–Manchester City 1–2 (Petric 10. – 11-esből, ill. Agüero 43., Dzeko 87.)
Norwich–Liverpool 2–5 (Morison 61., Holt 87., ill. Suárez 2., 38., 57., Sahin 47., Gerrard 68.)
Reading–Newcastle 2–2 (Kebe 58., Hunt 62., ill. Ba 59., 83.)
Stoke City–Swansea 2–0 (Crouch 12., 36.)
Sunderland–Wigan Athletic 1–0 (S. Fletcher 51.)
Manchester United–Tottenham 2–3 (Nani 51., Kagava 53., ill. Vertonghen 2., Bale 32., Dempsey 52.)
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Chelsea 6 5 1 11– 3 +8 16
2. Everton 6 4 1 1 12– 6 +6 13
3. Manchester United 6 4 2 14– 9 +5 12
4. Manchester City 6 3 3 12– 8 +4 12
5. Tottenham 6 3 2 1 11– 8 +3 11
6. West Bromwich Albion 5 3 1 1 7– 4 +3 10
7. Arsenal 6 2 3 1 10– 4 +6 9
8. Fulham 6 3 3 13– 9 +4 9
9. Newcastle 6 2 3 1 8– 8 0 9
10. West Ham 5 2 2 1 5– 4 +1 8
11. Swansea 6 2 1 3 10– 9 +1 7
12. Stoke City 6 1 4 1 6– 5 +1 7
13. Sunderland 5 1 4 5– 4 +1 7
14. Liverpool 6 1 2 3 9–12 –3 5
15. Aston Villa 5 1 1 3 5– 9 –4 4
16. Wigan 6 1 1 4 5–11 –6 4
17. Southampton 6 1 5 10–18 –8 3
18. Norwich City 6 3 3 4–13 –9 3
19. Reading 5 2 3 6–11 –5 2
20. Queens Park Rangers 5 2 3 3–11 –8 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik