Wenger: Bajnoki cím nélkül nincs siker

Vágólapra másolva!
2010.08.15. 13:58
null
Wenger számára a bajnoki cím megszerzése jelentené a sikert (Fotó: Action Images)
A Premier League első fordulójában rögtön rangadóra kerül sor: a Liverpool az Arsenalt fogadja az Anfielden. Roy Hodgson, a „vörösök" nyáron kinevezett menedzsere majdnem olyan izgatott, mint egykor az első mérkőzése előtt, míg Arsene Wenger bízik benne, hogy már az első meccsen repülőrajtot vehet csapata, mivel sikernek csak a bajnoki cím megnyerését tartaná a 2010–2011-es szezonban.

Roy Hodgson az Európa-liga-selejtező harmadik selejtezőkörének magabiztos teljesítése után az első igazán fontos meccsére készül a Liverpool menedzsereként. A Fulhammel a legutóbbi szezonban az El döntőjéig jutó 63 éves szakember bevallotta, izgul az Arsenal elleni bemutatkozás miatt.

„Természetesen izgatott vagyok, ez nem kérdés, ehhez nem lehet túl idős az ember. Ám biztos vagyok benne, hogy kiváló társaságba kerültem, nem hiszem, hogy Arsene Wenger vagy Alex Ferguson kinevetne emiatt. Persze rosszabb lenne, ha ez lenne az első meccsem a karrierem során, de nem sokat javult a helyzet az évek során. Az ember sohasem lehet biztos az eredmény felől, és még több mint ezer mérkőzés után is bennem van a feszültség. Ezt jelenti, hogy nyomás alatt kell dolgoznunk. Ez nem olyan munka, amelyben pihenhet az ember" – mondta Hodgson.

A „vörösök" új menedzserének már a nyáron sem volt könnyű dolga, mivel azon kellett fáradoznia, hogy a klubnál tartsa a csapat kulcsfontosságú játékosait, mint Steven Gerrardot és Fernando Torrest.

„Beszéltem ezekkel a futballistákkal, de nem csak a velem való tárgyalások miatt maradtak nálunk. Az ügyvezető keményen dolgozott, hogy biztosíthassuk a játékosokat arról, a klub fel tudja majd venni a versenyt a többiekkel. Steven és Fernando minden tiszteletet megérdemel, hogy nem hagyták cserben a csapatot, örülök, hogy maradtak" – mondta a szakember, aki hozzátette, nem állnak a távozni szándékozó Javier Mascherano útjába, de biztos benne, hogy az argentin futballista a maximumot nyújtja, ameddig marad.

Arsene Wenger, az Arsenal menedzsere is izgatottan várja a szezonrajtot. A francia szakember az öt éve tartó nyeretlenség ellenére a bajnoki cím megszerzését tartja az elfogadható célkitűzésnek.

„Ha sikeres akarunk lenni, akkor jobb eredményt kell elérnünk, mint legutóbb. Ez pedig azt jelenti, hogy meg kell nyernünk a bajnokságot. Az ember egy harmadik helyezés után nem mondhatja, hogy hátrébb akar végezni. Fiatal a csapat, amely folyamatosan fejlődik, és megvan a kellő ambíció, éhesek vagyunk a sikerre. Tudjuk, hogy az emberek többet várnak tőlünk, és képesek vagyunk többet nyújtani, de sikert akkor érnénk el, ha megnyernénk a bajnokságot" – mondta Wenger, aki szerint a Liverpool is harcban lesz a bajnoki címért, amelyért akár hét-nyolc csapat is ringbe szállhat az új idényben.

„A Liverpool elleni meccs jó lehetőség egy kiváló szezonrajtra. Készen állunk, izgatottan várjuk az új kihívást. A Premier League-ben hét-nyolc csapat is versenghet a végső győzelemért, most talán nyitottabb lesz a küzdelem, mint valaha. A Liverpool az Arsenalhoz hasonlóan az első négybe kerülésért, sőt az elsőségért küzd majd. A Szuperkupa-meccsen láthattuk, hogy az MU és a Chelsea ismét jó eséllyel indul a bajnoki címért, de a nyáron sokat erősödő klubok is versenyben lehetnek" – jelentette ki a francia szakember.

A 17 órakor kezdődő mérkőzésről élő, szöveges tudósítással jelentkezünk.

 

 PREMIER LEAGUE
1. FORDULÓ
LIVERPOOL–ARSENAL
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
LIVERPOOL: Reina – G. Johnson, Kirjakosz, Carragher, Agger – Poulsen, Mascherano – Jovanovics, Gerrard, J. Cole – Ngog
ARSENAL: Almunia – Sagna, Koscielny, Vermaelen, Clichy – Song; Rosicky, Wilshere, Nasri, Arsavin – Samah

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik