Videó: Mourinho és Wenger levegőnek nézte egymást

Vágólapra másolva!
2015.08.02. 18:47
José Mourinho érthetően nem volt túl boldog az Arsenal elleni vereség után az angol Szuperkupa-mérkőzésen. A Chelsea portugál menedzsere kezet fogott az ellenfél játékosaival, ám amikor a másik menedzser, Arsene Wenger következett volna, elfordult. Igaz, francia kollégája sem erőltette az üdvözlést. Mourinho gyorsan az öltözőbe ment, de közben feldobta az érmét a nézőtérre – már sokadszor pályafutása során.

„Fizikailag szenvedtünk egy kicsit, a pálya talaja pedig nem volt valami jó. Összességében elégedett vagyok a látottakkal, az előszezon során masszív volt a védelem, jól dolgoztunk, nincsenek súlyos sérültjeink, csak Jack Wilshere-t vesztettük el" – hangzott Arsene Wenger villámértékelésre.

„Külön öröm, hogy nem kaptunk gólt egy Chelsea-hez hasonló támadóerejű csapattól. Egy nulla után már őrizni akartuk az előnyt, de így is minden alkalommal, amikor támadtunk, eljutottunk helyzetig. A nagyobb lehetőségek előttünk adódtak. Petr Cech jelenléte a Chelsea-játékosokra is hathatott, mert mintha mindegyikük úgy gondolkozott volna, tökéletes lövés kell ahhoz, hogy megadásra késztesse” – folytatta.

„Mi voltunk a jobb csapat. Többet kezdeményeztünk, irányítottuk a játékot, nálunk volt többet a labda. Az Arsenal tíz emberrel védekezett, ugyanakkor rendkívül szervezetten és jól tette ezt, gratulálok nekik! Megvoltak a helyzeteik kontrákból, viszont nekünk is lehetőségeink voltak a szervezett játékunkból adódóan. Az Arsenal taktikusan játszott, és úgy szerezte meg a vezetést, hogy arra semmi jel nem utalt előtte. Nagyon nehéz idény lesz ez minden bajnokesélyes számára a Premier League-ben. Rengeteget költenek és erősítenek a riválisok, mi lényegében változatlan kerettel indulunk – és ezzel próbálunk meg sikereket elérni” – mondta José Mourinho.

ANGOL SZUPERKUPA (COMMUNITY SHIELD)
Arsenal–Chelsea 1–0 (1–0)
London, Wembley Stadion, 85 437 néző. Vezette: Taylor
ARSENAL: Cech – Monreal, Mertesacker, Koscielny, Bellerín – Coquelin, Ramsey – Özil (Gibbs, 82.), Cazorla, Oxlade-Chamberlain (Arteta, 77.) – Walcott (Giroud, 66.). Edző: Arsene Wenger
CHELSEA: Courtois – Ivanovics, Cahill, Terry (Moses, 82.), Azpilicueta (Zouma, 69.) – Matics, Fabregas – Ramires (Oscar, 54.), Willian, Hazard – Rémy (Falcao, a szünetben). Edző: José Mourinho
Gólszerző: Oxlade-Chamberlain (24.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik