Tottenham: Lloris szerint az előző idény kifacsarta a csapatot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.13. 12:39
null
Lloris szerint az előző idény kifacsarta a csapatot (Fotó: AFP)
Hugo Lloris, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának világbajnok kapusa szerint az előző idény sikere, a Bajnokok Ligája-döntő „térdre kényszerítette” őt és játékostársait, és nem volt idejük regenerálódni, mielőtt elkezdődött az új Premier League-idény.

 

A francia futballista szerint a Spurs, amely 2–0-ra kapott ki a Liverpooltól a BL tavalyi, madridi fináléjában, évek óta várakozáson felül teljesít, és ez sokat kivett a játékosokból.

„Van veszélye annak, ha a képességeiden felül teljesítesz. Az előző idényben hihetetlen menetelést mutattunk be a Bajnokok Ligájában, de a végére térdre rogytunk” – mondta a 33 éves Lloris.

„Nem volt idő összeszedni magunkat, már kezdődött is a következő idény. Talán van következménye annak, ha négy éven át óriási erőket mozgósítasz azért, hogy versenyben legyél a legjobb csapatokkal… Sok minden felgyülemlik, aztán jön egy szezon, amit nem tudsz irányítani. Előfordul” – tette hozzá.

Miután az előző négy kiírásban kivétel nélkül az első négy között zárt, a koronavírus-járvány kitörésekor, márciusban csupán a 8. helyen állt a Tottenham a bajnoki tabellán, s az FA-kupától és a BL-től már búcsúzott.

A folytatásban, jövő pénteken a jelenleg 5. helyen álló Manchester United lesz a csapat első ellenfele.

„Többé-kevésbé mindannyian hadra foghatók vagyunk, és ez óriási különbség a korábbiakhoz képest. A sérülések szempontjából elég szerencsétlenül alakult ez a szezon, ami nagy hatással volt a teljesítményünkre. Tehát tulajdonképpen a jövő héten egy új idény kezdődik a számunkra” – fogalmazott a kapus.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik