Tottenham: Fontos három pontot szereztünk – Mourinho

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.06.24. 11:48
null
José Mourinho és David Moyes (WHU) könyökpacsija a meccs előtt (Fotó: AFP)
José Mourinho, a Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetőedzője úgy véli, ha kedden este nem győzték volna le a vendég West Ham Unitedet, elvesztették volna az esélyüket a Bajnokok Ligája-indulást érő hely megszerzésére.

A 31. fordulóban a londoni együttesek mérkőzése a 64. percig döntetlenre állt, de aztán Tomas Soucek öngóljával és – a sokáig sérült – Harry Kane első idei találatával megszerezték a három pontot a hazaiak. A Spurs február 16. óta először nyert a Premier League-ben, az azóta lejátszott négy bajnokin mindössze két pontot gyűjtött. Minden sorozatot figyelembe véve hétmeccses nyeretlenségi sorozata szakadt meg.

A csapat ezzel jelenleg 7. a bajnoki tabellán, egy ponttal van kevesebbje, mint az 5. helyen álló Manchester Unitednek.

„Nagyon fontos volt ez a három pont. Tulajdonképpen mindent vagy semmit helyzetben voltunk” – mondta a lefújás után Mourinho, aki szerint az első félidőben lassúak és körülményesek voltak, de a szünet után erősebben és lendületesebben tértek vissza a pályára.

A portugál mester és az együttes számára jól jött a leállás időszaka, legalábbis abból a szempontból, hogy felépültek a sérültek, köztük a sztárcsatár, Harry Kane. A válogatott támadó azt mondta, nagyon boldog, hogy a visszatérése utáni második mérkőzésén gólt is tudott szerezni.

„Ha kihagytál több mint hat hónapot, már alig várod, hogy újra a pályán lehess. Jó állapotban vagyok, sokat dolgoztam azért, hogy ez így legyen” – fogalmazott Kane.

ANGOL PREMIER LEAGUE
31. FORDULÓ

Tottenham Hotspur–West Ham United 2–0 (Soucek – öngól, 64., Kane 82.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik