Tottenham: „Csak ez számít” – Kane megvédte a testvérét a City-fiaskó után

Vágólapra másolva!
2021.11.12. 11:24
null
Harry Kane közel állt ahhoz, hogy Manchesterbe szerződjön, ám a Tottenhamnél maradt (Fotó: AFP)
A nyár egyik slágertémája volt, hogy a Tottenham Hotspur támadója, Harry Kane a Manchester City futballistája lesz-e. A végül bedőlt üzlet körül Kane fivére, Charlie bábáskodott, mint a játékos ügynöke. Az angol válogatott csatár bejelentette, esze ágában sem volt a kútba esett megállapodás után lecserélni a menedzserét, sőt, igazságtalannak érzi mindazon kritikákat, amiket a sajtóban ő és testvére kapott.

 

„A nyáron rengetegen foglalkoztak azzal, hogy a bátyám az ügynököm. De mi összetartottunk. Tudom, hogy mi mindent tesz meg értem akár mint játékosügynök, akár mint a testvérem – és csak ez számít. Minden más felesleges alapzaj. Ha kritikusak a családoddal szemben, azt sokszor nehéz elfogadni, de a lényeg, hogy összetartunk. Eddig is itt voltunk egymásnak és ezután is így lesz” – reagált a kritikákra Harry Kane, nyomatékosítva, hogy továbbra sem tervezi lecserélni az ügynökét.

A 2020–2021-es évadot követően arról szóltak a hírek, hogy az angol válogatott csatár elvágyódik a londoniaktól, mert trófeákat szeretne nyerni, a Spursnél pedig erre jelenleg nincs sok esélye. A címvédő Manchester City fel is vette a kapcsolatot a klubbal, hogy tárgyaljon Kane átigazolásáról, de a Tottenham elnöke, Daniel Levy hallani sem akart az üzletről.

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano értesülései szerint a City két hivatalos ajánlatot tett a Spurs felé: az egyik 122, a másik 150 millió euróról szólt, sőt Pep Guardioláék Gabriel Jesus és Aymeric Laporte játékjogát is felajánlották egy harmadik lehetőségként, de a londoniak vezetősége az összeset elutasította.

A sajtó szerint azért, hogy nyomást gyakoroljanak a Spurs vezetőségére, Kane és a testvére úgy döntött, a támadó nem vesz részt a csapat edzésein, sőt, a játékos a nyilvánosság előtt is kijelentette, távozni akar. Végül úgy tűnt, a Tottenham enged és Kane valóban a Cityben folytathatja, ám ekkor már eldőlt az is, hogy Jack Grealish PL-rekordot jelentő 117 millió euróért a manchesteriekhez igazol, így Guardioláék már nem tudtak olyan összeget garantálni az angol válogatott csatárnak, hogy az egyéni feltételekről megegyezhessenek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik