Swansea-csoda a Chelsea otthonában

Vágólapra másolva!
2013.01.09. 22:47
null
A Swansea meglepte a Chelsea-t (Fotó: Reuters)
Az angol Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a Swansea 2–0-ra nyert a Chelsea otthonában. A vezető találatot a szezonban 16. gólját szerző Michu lőtte, míg a ráadásban Danny Graham találata tette csak igazán nehézzé a londoni „kékek" helyzetét a visszavágó előtt.

A Ligakupa-elődöntő első mérkőzésén a Chelsea nyilvánvalóan azzal a szándékkal lépett pályára, hogy előnyt szerezzen a visszavágóra. A csapatban ismét Fernando Torres kezdett elöl, a nemrég szerződtetett Demba Ba a kispadra ülhetett le.

A londoniak fölényben játszottak az első félidőben, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg. És persze ki más találhatott volna be a „kékek" kapujába, mint a bajnokságban 13 találatával a góllövőlista élmezőnyéhez tartozó Michu (minden sorozatot egybevéve már 16 találatnál jár ebben a szezonban). A spanyol támadó Braniszlav Ivanovics hibáját kihasználva bombázott a kapu jobb oldalába.

Az első játékrészben a Chelsea 12-szer próbálkozott lövéssel, míg a Swansea mindössze kétszer. Mondhatni, a walesi csapat helyzetkihasználása sokkal jobb volt, mint a hazaiaké.

A Stamford Bridge közönség persze várta a fordulatot a második félidőben, de a Chelsea képtelen volt egyenlíteni. A szurkolók aztán egy emberként követelték a kispadról a pályára Frank Lampardot. Azonban a 71. percben beálló, a Manchester Uniteddal szóba hozott ikon sem tudta megmenteni csapatát.

Sőt! A hajrában Danny Graham megszerezte a Swansea második gólját is (Ivanovics "adta haza" a labdát a Swansea játékosának...), így tényleg elmondható, hogy a kiesés szélére sodródott a Chelsea.

A tegnapi elődöntő után – amiben a negyedosztályú Bradford City 3–1-re legyőzte az Aston Villát – tehát a másodikon is vaskos meglepetés született. Igaz, az oda-visszavágós rendszer következtében még mindkét vesztes csapatnak megmaradt az esélye a döntőbe jutásra.

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Chelsea–Swansea City 0–2 (Michu 39., D. Graham 92.)
KORÁBBAN
Bradford City–Aston Villa 3–1 (Wells 19., McArdle 77., McHugh 89., ill. Weimann 83.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik