Skócia: Miért vannak a szabályok, ha a bírók nem tartatják be azokat? – Bogdán

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.27. 12:52
null
Bogdán elismerte, az ellenfél kapusa jól védett (Fotó: SNS Group)
Kedd este Bogdán Ádámmal a kapujában kiesett a Skót Ligakupa negyeddöntőjében a Hibernian, miután az Aberdeen tizenegyesekkel jobbnak bizonyult. A Hibs kapuját őrző magyar kapus szerint a mérkőzés játékvezetője, Steven McLean nem volt elég erélyes a párbaj során.

 

A 20-szoros magyar válogatott kapusnak a fő problémája azzal adódott, hogy Joe Lewis, az Aberdeen kapusa, az első tizenegyesnél vagy egy métert előretáncolt a gólvonalról, mire a rúgó, Stevie Mallan ellőtte a labdát – s Lewis persze védett.

„Megkérdeztem a játékvezetőtől, hogy ugyan miért mondják nekünk a bírók, hogy maradjunk a vonalon. Ez a szabály, de nem tesznek semmit a betartatásáért. Lewis szép védést mutatott be Mallan tizenegyesénél és amúgy is jó meccse volt, szóval nem vele van bajom. A szabályokkal, amiket nem tartatnak be, amikor valaki egy méterrel a vonal elé ugrik idő előtt…” – fejtegette Bogdán.

„A tizenegyesekhez amúgy is szerencsére van szükség, mert végezhetünk mi mindenféle kutatásokat a rúgó játékosokról, azokat néha ki lehet használni és akkor sikerül védeni, máskor meg nem – mint most” – avatta be Bogdán az Edinburghlive.co.uk olvasóit a tizenegyesek lélektanába.

„Csalódott vagyok, hogy nekem csak egy tizenegyest sikerült kivédenem, de néha el kell fogadni, hogy nem az ember szája íze szerint alakulnak a dolgok” – zárta mondandóját a 31. születésnapját éppen ma ünneplő Bogdán Ádám.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik