Rooney sérülése nagy lehetőség - Ancelotti

Vágólapra másolva!
2010.04.02. 20:00
null
Carlo Ancelotti szerint játékosai önbizalommal telve érkeznek az Old Traffordra (Fotó: Action Images)
Carlo Ancelotti, a Chelsea olasz menedzsere nem ment túl a sportszerűség határain, csupán tényként állapította meg, amit mindenki tud: Wayne Rooney sérülése, illetve harcképtelensége a szombati Manchester United–Chelsea angol bajnoki labdarúgó-mérkőzésen olyan lehetőség csapata számára, amit illene kihasználni. Az olasz szakember szerint játékosai formája szempontjából is jó pillanatban következik a rangadó, amely a bajnoki címről is dönthet.

„Mindenki tudja, hogy Rooney fantasztikus futballista, és jelenléte nagyon nagy hatással van csapata játékára. Végignézvén eddigi pazar idényén, sérülése mindenképpen előnyt jelenthet a számunkra – mondta pénteken Carlo Ancelotti, ám figyelmeztetően rögtön felemelte mutatóujját: – Előfordul persze, hogy egy kulcsjátékos kiesésekor a többiek száz százalék felett teljesítenek, erre jobb, ha most is felkészülünk."

Ancelotti egyértelművé tette, hogy tudja: az idényben 35 – a Premier League-mérkőzéseken 26 – gólt szerző Wayne Rooney nem az egyetlen olyan játékosa az MU-nak, aki jelentős fejtörést okozhat védelmének.

„Fantasztikus ellenféllel találkozunk, amely pillanatnyilag vezeti a ligát. De tartom magam ahhoz, hogy a bajnoki cím csak az idény legvégén dől el. A saját játékunkat kell játszanunk kilencven percen át, figyelmünk egy pillanatra sem lankadhat" – jelentette ki az olasz tréner, aki a két csapat pillanatnyi formájából, lelkiállapotából legfeljebb csekély előnyt vél kiolvasni:

„Egyfelől nagyon jók az esélyeink, mert megfelelő pillanatban jön a meccs. Egészségesek a kulcsembereink, és a Portsmouth, valamint az Aston Villa elleni győzelmek jót tettek az önbizalmunknak. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a manchesteriek fejében a Bayern München elleni keddi vereség vagy a visszavágó járna. Túlságosan tapasztaltak ahhoz, hogy hagyják elkalandozni a gondolataikat. A Bajnokok Ligájával csak akkor foglalkoznak majd, ha rajtunk túl lesznek."

Az ellenfelek számára félelmetes, egyben lenyűgöző Old Traffordról Ancelotti a beavatottak hangján szólt:

„Uralni akarjuk a játékot, ami az Old Traffordon nem könnyű, de meg fogjuk próbálni. Egyébként az arénáról nemcsak Sir Alex őrizhet fantasztikus emlékeket, hanem én is, hiszen 2003-ban ott nyertem meg a Bajnokok Ligáját, ami edzői pályafutásom legfontosabb eseménye volt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik