Premier League: Unai Emery elismerte, kereste a Newcastle

Vágólapra másolva!
2021.11.03. 10:47
null
Unai Emery kérdésre figyel a keddi BL-meccs előtti sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Unai Emery, a Villarreal vezetőedzője kedd este elismerte, hogy érdeklődik iránta a Newcastle United – angol és spanyol források nem zárják ki, hogy felgyorsulnak az események, és a hétvégén már ő lesz az angol labdarúgócsapat menedzsere.

 

„Van érdeklődés Newcastle-ból, ennyit mondhatok – válaszolta a nekiszegezett kérdésre Unai Emery a Sky Sports szerint, miután jelenlegi csapata, a Villarreal 2–0-ra legyőzte a Young Boyst a Bajnokok Ligája keddi játéknapján. – Konkrét ajánlatot nem kaptam, sem én, sem a klubom. Másról nem tudok beszámolni. Mielőtt igent vagy nemet mondanék, egyeztetnem kell a csapatommal. De jól érzem magam a Villarrealnál, semmi okom arra, hogy elhagyjam.”

Fernando Roig, a Villarreal elnöke természetesen nagyon nem szeretné, hogy a csapattal tavasszal Európa-ligát nyerő edző egyik pillanatról a másikra távozzon.

„Biztos vagyok benne, hogy Unai nem szándékozik máshová aláírni. Mindenesetre szerződésünk van vele, az ilyesmi kötelez, és mi reménykedünk abban, hogy a megállapodás lejártáig végig együtt maradunk.”

Bár a családja szerint sem ez a megfelelő időpont, hogy Emery visszatérjen a Premier League-be (2018–19-ben az Arsenalt irányította), a hatmillió eurós kivásárlási ár nem akkora akadály, ami eltántorítaná szándékától a Newcastle új szaúdi tulajdonosát, a tréner pedig nyitott a hivatalos változat szerint egyelőre nem konkretizált ajánlatra.

Állítólag folyamatosan zajlanak a tárgyalások a két klub vezetősége között, és akár már szerdán – Emery 50. születésnapján – megszülethet az egyezség.

Ha mégsem jönne össze az ügylet, a Lucien Favre, Eddie Howe, Roberto Martínez hármasból igyekszik majd választani a Steve Bruce utódlását mielőbb végleg lezárni kívánó angol klub – összegez a Sky Sports. (A szintén a kiszemeltek között emlegetett Paulo Fonseca aláírása egyre valószínűtlenebb az angol portál szerint).

Ideiglenes megbízással Graeme Jones állította össze a csapatot a Chelsea elleni hétvégi, 3–0-s vereséget hozó bajnokin. A „szarkák” tíz forduló után nyeretlenül, négy ponttal a 19. helyen állnak a Premier League tabelláján.

Ami a Villarrealt illeti, spanyolországi pletykák szerint a legutóbb a Granadát edző, jelenleg csapat nélküli Diego Martínez veheti át Emery megüresedő helyét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik