Premier League: Giroud gáláns ajánlatot kapott, nemet mondott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.30. 10:31
null
A télen érkező Gonzalo Higuaín személyében Olivier Giroud (balra) újabb versenytársat kapott (Fotó: AFP)
Olivier Giroud, a Chelsea francia labdarúgója mesés kínai ajánlatot utasított vissza abban a reményben, hogy szerződése nyári lejárta után is valamelyik európai topbajnokságban futballozhat majd.

 

A kínai Talien Jifang vezetői hosszú távra szóló, évi 10 millió euró körüli fizetést garantáló megállapodást kínáltak Olivier Giroud-nak, azonban a francia világbajnok visszautasította azt, nem kis részben azért, mert nem szeretne elszakadni a válogatottól, márpedig a kínai munkavállalás szerinte azt is jelentené – írja a L'Équipe.

A Chelsea-nél kapott játékidőt keveslő Giroud következő klubja akár a Lyon is lehet – legalábbis Jean-Michel Aulas lyoni klubelnök szavai erre engednek következtetni.

„Jelen pillanatban elég erős a támadósorunk, de ha valaki távozik, akár Giroud is jöhet a helyére, annál is inkább, mert vele még sokoldalúbbak lehetünk elöl. A téli piac hamarosan zár, de nyáron biztosan visszatérünk rá. Kedvelem a játékát, már tavaly nyáron is álmodtam arról, hogy szerződtetjük” – vallotta meg Aulas a Figarónak adott keddi interjújában.

Távozó pedig alighanem lesz, például Memphis Depay a holland Helden magazinnak arról beszélt: szeretne „ismét egy nagy klubban” futballozni.

„A Lyon is nagy klub – pontosított –, de nem tartozik Európa öt legjobb csapata közé. Olyan csapatban szeretnék játszani, mint a Real Madrid, a Barcelona, a Chelsea, a Manchester City, a Paris Saint-Germain vagy a Bayern München.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik