Pool: Európa egyik legjobban fizetett fiatalja lehet a szélső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.11. 18:53
Raheem Sterling és a Liverpool labdarúgócsapata már jó ideje tárgyal a hosszabbításról, mélyen a zsebébe kell nyúlni a „vörösöknek", ha meg akarják tartani a Real Madrid által is megkörnyékezett angol válogatott játékost.

„Fiatal kora ellenére Raheemnek egy csodálatos szerződést kínáltunk. Húsz éves és elképesztő ütemben fejlődött az elmúlt években, ezt pedig díjazni fogjuk. Raheem elégedett és tovább szeretne fejlődni. Remélem meg tudunk állapodni az ügynökeivel. Fantasztikus labdarúgó, aki megmutatta milyen értékes a klub számára."– mondta Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere.Brendan Rodgers, a Liverpool menedzsere.

„A Liverpoolnál lehetőséget kaphatnak a fiatalok a kibontakozásra, ha jól teljesítenek, díjazzuk őket, de nem vagyunk olyan klub, ami többet fizet egy labdarúgó valós értékénél. Nem csak Raheem, de a többi tehetség számára is fontos, hogy legyen céljuk. Ha túl magas fizetést kapnak fiatalon, akkor az kárt tehet a fejlődésükben. Fontos a játékosok megfelelő jutalmazása, de gondoskodni kell arról, hogy legyen egy új cél, egy új szint, amire törekedhetnek."

A Telegraph információi szerint a Liverpool heti 100 ezer fontos fizetést ajánlott a mértékadó transfermarkt.de szerint 17.6 millió fontra taksált Sterlingnek, de a játékos képviselői ennél komolyabb összeget akarnak kiharcolni ügyfelüknek, kihasználva a Bajnokok Ligája címvédő Real Madrid érdeklődését és a Premier League új, 5.136 milliárd font értékű hazai televíziós szerződését.

Összehasonlításként Luke Shaw, a Manchester United és az angol válogatott 19 éves balhátvédje heti 120 ezer fontot tesz zsebre. Eden Hazard, aki tavaly megelőzte Sterlinget az angol profi labdarúgók Év fiatal játékosa díjáért, heti 200 ezer fontért hosszabbíthat a bajnokságot vezető Chelsea-vel. Paul Pogba, a Juventus és a francia válogatott oszlopa viszont „csak" 70 ezer fontot kap a torinói klubtól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik