PL: túl közel lakik az Old Traffordhoz – kritizálták a bíróküldést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.12. 19:36
null
Taylor az Old Trafford közelében lakik, nem boldogok a Liverpool drukkerei (Fotó: Action Images)
Jövő hétfőn csap össze az angol labdarúgó Premier League 8. fordulójában a Liverpool és a Manchester United, a mérkőzés játékvezetője pedig Anthony Taylor lesz. Mivel Taylor az Old Trafford közelében lakik, a bíróküldés máris kritikákat kap.

 

A Premier League játékvezetőinek volt főnöke, Keith Hackett helytelennek tartja a bíróküldést, mondván, az Old Traffordtól alig több mint öt mérföldre, Wythenshawe-ben lakó Anthony Taylort nem lett volna szabad az anfieldi rangadóra irányítani.

„Taylor remek formában van, kitűnően koncentrál, és rendíthetetlen, egyértelműen a legjobb játékvezetők között van. Senki sem kérdőjelezi meg az integritását, illetve a képességeit, de mi van, ha valamit nagyon elront? Ez megtörténhet a legjobb játékvezetőkkel is. Elviselhetetlen és védhetetlen lenne. Ha valami baj lesz, akkor a felelősséget a küldő bizottságnak kell viselnie, pláne, hogy ezen a hétvégén Mark Clattenburg negyedik játékvezetőként fogja emelgetni a táblát egy mérkőzésen, és nem vezet meccset. Egy elkerülhető kockázatot vállaltak ezzel a küldéssel” – vélekedett Hackett.

Az elit angol játékvezetői kar minden tagjának publikus a szurkolói hovatartozása. Taylor az Altrinchamnek drukkol, és eddig is rendszeresen vezetett a Manchester United és City mérkőzésein is, eddig nem volt probléma ezzel. A Liverpool és az MU heves rivalizálása miatt most viszont reflektorfénybe lökte az a tény, hogy Manchester mellett él.

Az angol játékvezetőknek kötelességük megadni klubpreferenciáikat, és kedvenc csapatuknak nem vezethetnek mérkőzést, sőt, sokszor még kedvencük riválisainak meccseire sem kapnak küldést. A leicestershire-i Kevin Friendet azért vették le a Tottenham Hotspur–Stoke City bajnokiról az előző szezon hajrájában, mert a Spursszel a bajnoki címért versenyt futó Leicester City drukkere. Ugyanakkor, ahogy a BBC megjegyzi, a játékvezetői bizottság nem konzisztens döntéseivel: a Newcastle-drukker Michael Oliver vezethette a Norwich City–Crystal Palace bajnokit, holott a Newcastle és a Norwich közvetlen rivális volt a kiesés elleni harcban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik