PL: több mint egy éve nincs csapata, most a Newcastle edzője lesz – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2021.11.05. 15:37
null
Mit tud kihozni Eddie Howe a Newcastle Unitedból? (Fotó: AFP)
Egybehangzó sajtóhírek szerint a 43 éves Eddie Howe lesz a Premier League-ben szereplő Newcastle United új menedzsere. Az angol tréner korábban nyolc éven keresztül irányította az AFC Bournemoutht, amelytől 2020 augusztusában távozott, azóta nem volt csapata.

A Newcastle United új, tehetős szaúdi tulajdonosi köre hetekkel ezelőtt menesztette menedzseri posztjáról Steve Bruce-t. Azóta nem történt edzői kinevezés, de olyan nevek merültek fel a poszt betöltésére, mint Lucien Favre, Paulo Fonseca, Erik ten Hag, vagy éppen Unai Emery. Úgy tűnik, egy eddig kevesebbet emlegetett szakember lett a befutó.

Egybehangzó brit sajtóhírek és az átigazolások, kinevezések terén mindig jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano szerint ugyanis a Newcastle United új vezetőedzője a 43 éves Eddie Howe lesz, aki 2024-ig ír alá – rövidesen.

Howe 2012 és 2020 között volt az AFC Bournemouth menedzsere. Amikor átvette ott a stafétát, a csapat a negyedik liga (League Two) 23. helyén állt. Két év alatt feljuttatta a gárdát a másodosztályba (Championship), majd 2015-ben a Premier League-be. Ezt követően öt idényt az élvonalban töltött az együttes, amely egy alkalommal a felsőházban végzett (9. lett).

A 2019–2020-as kiírás végén azonban búcsúzott az AFC Bournemouth a PL-től, s Howe közös megegyezéssel szerződést bontott a klubbal – tavaly augusztus óta nem volt csapata.

Az angol Labdarúgóliga (EFL) az évtized (2005–2015) menedzserének választotta, a Premier League-ben háromszor kapta meg a hónap legjobbjának járó díjat.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik