D. Á. 2021.09.22 15:23 Frissítve: 2021.09.22 15:37

PL: Talán egy nap elmagyarázzák a nagyokosok, miért jó ez – Guardiola

A Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere, Pep Guardiola kiakadt, amiért Angliában továbbra is csupán három cserelehetőség van öt helyett.

Guardiola nem fogta vissza magát a sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)

 

A Manchester City egygólos hátrányba került a harmadosztályú Wycombe ellen, de Kevin De Bruyne és Rijad Mahrez vezérletével 6–1-re fordított, s simán továbbjutott az angol Ligakupa következő fordulójába.

A találkozó után Pep Guardiolát arról kérdezték, mennyire nehéz manapság a fiatalabb játékosoknak pályára lépni egy felnőtt tétmérkőzésen. A spanyol szakember már korábban is elmondta, hogy véleménye szerint az U23-as bajnokságnak semmi értelme, a tehetségeknek jobb lenne, ha második ligás, vagy harmadosztályú csapatokban játszanának. 


„Az lenne a legjobb, ha a fiataljaink minden héten a Wycombe és a 39 éves legendás csatára, Adebayo Akinfenwa ellen játszhatnának. Ez lenne a legjobb lehetőség a fejlődésre nekik, az nem elég, hogy velünk edzenek. Championship vagy League One szintű csapatokkal kellene találkozniuk, nem tizenhét-tizennyolc évesekkel, akik ellen négy, öt, hat, hét góllal nyernek. Ebből semmit sem tanulnak. De nem azért vagyok itt, hogy bármin is változtassak” – mondta Pep Guardiola.

Egy éles váltással rögtön át is tért az angol futball másik nagy problémájára: szerinte nevetséges, hogy a szigetországban még mindig csak hármat lehet cserélni meccsenként. 

„Minden országban öt cserelehetőség van, itt még mindig csak három. Ilyen sorsolás mellett sajnálom, de ez nevetséges. Ezért történnek a sérülések. Mindenhol odafigyelnek a játékosokra, hogy egészségesek legyenek, itt nem. Talán egy nap a nagyfőnökök, a nagyokosok elmagyarázzák, miért jó ez.”

Guardiola mostanában rendszeresen a média középpontjában van, legutóbb a Manchester City szurkolói kapták fel a vizet, amikor az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccs után arra kérte őket, hogy többen látogassanak ki a hétvégi angol bajnokira.

2021.10.03 16:59:58

Angol labdarúgás B. Á.

A manchesteri fölényt, de gólt nem hozó első játékrész után négyszer is betaláltak a szünet után.

2021.09.27 15:15:05

Angol labdarúgás NAGY ZSOLT

Jack Grealishnek minden lehetősége megvan rá, hogy a Manchester Cityvel trófeákat nyerjen.

2021.09.25 12:43:48

Angol labdarúgás R. P.

A Manchester City idegenben szerezte meg a három pontot a Chelsea elleni rangadón.

2021.09.23 17:19:03

Angol labdarúgás B. D. K.

Az MU-nak drukkoló hölgy még saját bajnokságot is indított a Fantasy Premier League-ben.

2021.09.19 13:54:11

Angol labdarúgás R. P.

CR ismét betalált. A West Ham a 95. percben büntetőt hibázott. A Brighton legyőzte a Leicestert.