PL: szép gesztus – a klub a szurkolói helyett fizet idegenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.09. 14:45
Rendkívüli gesztust gyakorol szurkolói felé a Swansea City, amely a következő idényben az idegenbeli meccseire elutazó összes rajongója jegyárából állja a 22 font feletti részt. Ez azt jelenti, hogy akárhova is kísérje a Swansea-klubtag a kedvenceit, tízezer forintnak megfelelő összeg alatt megússza a belépőt.

„Az előző idényben elkezdtük a tárgyalásokat a többi csapattal, hogy legfeljebb 22 fontban állapítsuk meg a vendégszektorba szóló jegyek árát. Persze nem mindenkivel tudtunk megállapodni, de ragaszkodni akarunk a »True to 22« kezdeményezésünkhöz – mondta Leigh Dineen, a Swansea alelnöke. – Növelnünk kellett a tétet, és garantáltuk a szurkolóinknak, hogy idegenben is olcsó jegyekhez jussanak.”

Persze nem mindenhol éri el a vendégszektorba szóló jegy ára a 22 fontot; a Swansea-nál azt is kiszámolták, hogy aki mind a 19 idegenbeli meccsre el akar utazni, a jegyárakat megússza 250 fontból, azaz 110 ezer forintból. A 20 százalékban a szurkolók tulajdonában lévő klubnak az akció nagyjából 300 ezer fontjába kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik